En kanlı ‘ateşkes’

Güncelleme Tarihi:

En kanlı ‘ateşkes’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2012 00:00

Suriye’den komşu ülkelere sığınanların sayısı 700 bini buldu.

Haberin Devamı

İşte Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bir Suriyeli çocuk. Oyuncak da olsa savaşta çok kanıksadığı silahı, çocukları eğlendirmek için Miki Fare olan bir adama doğrultuyor.

Suriye’de “bayram ateşkesi” üçüncü gününe girerken içsavaşın şiddeti yeniden “ateşkes” öncesi seviyeye yükseldi. Taraflar birbirini suçluyor.

Suriyeli muhalifler, tüm tutukluların en geç bu geceyarısı salıverilmemesi halinde ateşkesi uygulamayacaklarını açıklamıştı. Muhaliflerin her türlü silahlı hareketini “askeri manevra” kabul ederek yanıt vereceğini açıklayan Beşar Esad yönetimi de operasyonları artırdı. Önceki gün ülkede en az 150 kişinin ölmesinin ardından şiddet dün Şam, Halep, Deyr ez Zor ve İdlib’de yoğunlaştı.Şam’ın muhaliflerin yoğun olduğu Duma banliyösünden Muhammed Dumani, “Ordu havan ateşine sabah 7’de başladı. Bir saatte 15 patlama saydım, 2 sivil öldü” dedi.

Haberin Devamı

Özgür Suriye Ordusu askeri konseyinin başı Albülcabir el-Akaidi de “Suriye’de ateşkes ölü doğdu. Bu, BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Lahdar Brahimi için bir başarısızlıktır” diye konuştu.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!