En kalabalık çevre davası Cerattepe

Güncelleme Tarihi:

En kalabalık çevre davası Cerattepe
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2015 23:32

ARTVİN’in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde maden işletmesine karşı mücadele veren yöre sakinlerine büyük destek geldi.

Haberin Devamı

Türkiye Barolar Birliği, TMMOB, TEMA Vakfı ve STK’lar ile değişik illerden çok sayıda vatandaşın da aralarında bulunduğu 760’ı aşkın davacıyı temsil eden 61 avukat adına, ‘ÇED olumlu’ raporunun iptali ve madencilik faaliyetlerinin durdurulması istemiyle hazırlanan 105 sayfalık dosya, dün Artvin Adliyesi’ne teslim edildi.
Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve dernek avukatlarından Bedrettin Kalın, şunları söyledi: “Ülkemizde çevre davalarının en büyüğü Bergama davasıdır. 1993’te 652 kişiyle açılmıştı. Bugün 760 kişiyle dava açtık. Şu anda Türkiye’nin en büyük çevre davası oldu. Artvin halkı böyle büyük bir davaya imza attı. Artvin’in yanı sıra İzmir, Ankara, İstanbul, Adana, Bursa, Muğla, Edirne, Antalya, Zonguldak, Balıkesir, Tunceli ve Yalova barolarından 61 avukat bu davada görev almış oldu.”

Haberin Devamı

En kalabalık çevre davası Cerattepe


SAZLI SÖZLÜ NÖBET


CERATTEPE’de altın arama çalışması yapmak isteyen Cengiz Holding’e ait iş makineleri 3 gün önce, ağaç kesimi için Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle birlikte bölgeye gitti. Ancak halk da bölgeye akın edip direnince ekipler geri çekildi. Bölgede nöbete devam eden Artvinliler, cümbüş eşliğinde şarkı söylüyor, tavla oynuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!