En çok insanların benden kaçmasına üzülüyorum

Güncelleme Tarihi:

En çok insanların benden kaçmasına üzülüyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2006 00:00

Bingöl’de 1 Mayıs 2003’te yaşanan 6.4 büyüklüğündeki deprem, Elgörmüş Ailesi’ni de evsiz bıraktı. Depremden kurtulan aile, asıl faciayı 2 yıl sonra yaşadı. Barındıkları deprem çadırı, gece sobadan alev alarak üzerlerine çöktü. 5 kişi hayatını kaybederken, 3 kardeş ağır yaralı kurtarıldı. Yüzü ve geleceği yanan kardeşlerden 9 yaşındaki Ümit, insanların yanmış yüzünden korkarak kendisinden kaçmalarına bir anlam veremiyor ve çok üzülüyor.

BİNGÖL’ün Adaklı İlçesine Bağlı, Mercan Köyü Çomak Mezrası’ndaki evleri, 177 kişinin öldüğü depremde ağır hasar gören Elgörmüş Ailesi, devletin verdiği deprem çadırında yaşamaya başladı. 5 Nisan 2005 gecesi ise asıl facia, aileyi uykularında yakaladı. Havanın çok soğuk olmasından dolayı babananneleri Zeynep Elgörmüş’ün yaktığı soba, çadırı tutuşturdu. Çadır kısa süre içinde çığlıklar atarak yardım isteyen ailenin üzerine çöktü.

ANNE PENCEREDEN ATTI

Yangında anne Zekia Elgörmüş(35), çocukları Canan (17), Ömer (15), Esma Elgörmüş (7) ile babaanne Zeynep Elgörmüş (65) ve teyze kızları Şenay Elgörmüş (15) hayatlarını kaybetti. Annesi tarafından son anda çadırın penceresinden dışarı atılan 3 yaşındaki Samet faciadan küçük yanıklarla kurtuldu. Ağabeyi Ümit (9) ve ablası Perihan Elgörmüş (13) ise ağır yaralı olarak alevlerin içinden çıkartıldı. Çevredeki meralarda hayvanlara bakarak geçimini sağlayan baba Mustafa Elgörmüş ise çadırda olmadığı için yara almadı.

MASRAFI ORDU ÜSTLENDİ

Jandarma, yaralıları askeri helikopterlerle önce Bingöl Devlet Hastanesi’ne, daha sonra uçakla Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne kaldırdı. Ailenin tüm tedavi masraflarını ordu üstlendi. Üç kardeşten en az yarayla kurtulan Samet Elgörmüş’ün sağ ayağı parmaklarının başlangıcından kesildi. Ablası Perihan Elgörmüş’ün ise sol el parmakları hareket kabiliyetini kaybetti. Vücudunun büyük bölümü ve yüzünün sol tarafı yandı. En şanssızları olan Ümit Elgörmüş’ün ise yüzünün ve vücudunun neredeyse tamamı yandı. İki eli ve ayak parmakları kesildi. Yaşamından ümit kesilen Ümit her şeye rağmen hayata tutundu. Aylarca hastanede tedavi gören çocuklar daha sonra İstanbul’da akrabalarının yanına gönderildi. Yüzleri ve gelecekleri yanan çocuklar, yakınlarının yanında yaşam mücadelesi veriyorlar.

İstanbul’da hayata tutunmaya çalışan üç kardeşin herbirine başka akrabaları bakıyor. Samet, halasının kızı Saliha Emlekçi, Ümit halası Medine Emlekçi, Perihan ise teyzesi Raziye Elipek’in yanında kalıyor. Kendi durumlarının da iyi olmadığını belirten aileler, çocukların tedavisi için yardım istiyorlar. Saliha Emlekçi, "Bir doktor Ümit ve Perihan’ın estetik ameliyatlarını yapmaya gönüllü oldu. İkisine de yüz estetiği yapılacak. Ayrıca Ümit’e protez el ve kulak takılacak. Doktar masrafın yarısını kendisi karşılamaya gönüllü oldu ama geriye kalan 25 milyar lirayı biz ödeyemiyoruz. Bu çocukların geleceği için yardım bekliyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!