En çapsız bakan

Güncelleme Tarihi:

En çapsız bakan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2012 00:00

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, NTV’nin canlı yayınında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu “en çapsız Dışişleri Bakanı” ilan etti, “Çıktığı nokta sıfır sorundu, geldiği nokta herkesle kavgalı olan tablo” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun gündeme dair yorumları şöyle:

Gül görevi bıraksın

Sayın Cumhurbaşkanı’ndan beklentim, Anayasa değişikliğine uygun olarak, hiçbir tartışmaya yol açmadan beşinci yılın sonunda görevinizi bırakınız, arzu ediyorsanız ikinci kez Cumhurbaşkanı adayı olunuz. Doğru yöntem budur. Ulaklar aracılığıyla diyalog ya da tartışma doğru bir yöntem değildir.

Erdoğan’a köşk mesajı

Cumhurbaşkanlığı makamı kimsenin kişisel mülkü değildir. Kişisel mülk olarak algılayıp, birbirine ikram edilecek alan değildir. ‘Sen ayrıl, ben geleyim, ben ayrılayım, sen buraya gel, görev değişimi yapalım...’ Hangi çağda yaşıyorsunuz? Cumhurbaşkanlığı benim kişisel mülküm müdür ki, başkasına ikram edeceğim. Böyle bir algı olabilir mi? Bunun adına demokrasi denebilir mi? Halktan, halkın iradesinden söz edeceksiniz, ondan sonra cumhurbaşkanlığı makamı konusunda pazarlık yapacaksınız.

Haberin Devamı

Herkesle kavgalı

Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin bugüne kadar bünyesinde barındırdığı en çapsız Dışişleri Bakanı’dır. Çıktığı nokta sıfır sorundu, geldiği nokta herkesle kavgalı olan bir tablo. Hangi konuda Sayın Davutoğlu bir başarının altına imza attı? Tümüyle baştan sonra başarısızlıktır. Başarısızlıkların altında Davutoğlu’nun imzası vardır. En son ‘Büyük laflar edeyim’ diye yine çapsızlığını göstermiştir.

Sıçan geçti yol oldu

Uçağımız düşürüldü. Niçin düşürüldüğünü biliyoruz da, nasıl düşürüldüğünü hâlâ bilmiyoruz. Çelişkili açıklamalar yapıldı. Dış politikada bu kadar büyük zikzaklar doğru değildir. Güven kaybına yol açar. Türkiye şu anda Ortadoğu’da ciddi güven kaybına uğrayan bir ülke konumundadır. ‘Sıçan geçer yol olur’ diye bir sözümüz vardır demiştim. Öyle oldu maalesef.

Barzani’yle görüşme

Türkiye’nin değişik kişilerle, gruplarla diyalog kurmasını isteriz. Ama sormamız gereken soru şu; Sayın Barzani bugüne kadar hangi sorunun çözümüne katkı verdi ve nasıl bir başarı gösterdi? Bizim gördüğümüz böyle bir tablo yok. Böyle bir tablo yoksa o zaman çözümü biz eğer orada arıyorsak bana göre başarısızlıktır.

Haberin Devamı

Obama’nın sopası

Bu resim boşuna verilmez, Amerika’yı düşündüğümüz zaman. Verilirse bir anlamı vardır. Ondan önce yapılan bir açıklama vardı Türkiye’ye ‘Daha fazla ileri gitme’ diye. Barzani’nin havucuyla Obama’nın sopası arasına sıkışan bir dış politika güderseniz, açmaza sürüklenirsiniz. Obama’nın elindeki sopa dostluk belirtisi değildir. Obama yanında çuval da bulundurabilirdi. Biz bu tabloyu içimize sindiremiyoruz. Bu sorunun muhatabı Sayın Başbakan’dır. Sayın Başbakan’ın çıkıp bu fotoğrafı bu tabloyu yorumlamasını istiyorum, nasıl yorumlayacak merak ediyorum.            

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!