En büyük şov başlıyor

Güncelleme Tarihi:

En büyük şov başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2010 22:10

Yarın VIP ve basın günüyle kapılarını açacak, 29 Ekim-7 Kasım tarihlerinde ise otomobilseverlerin ziyaret edebileceği 13’üncü Uluslararası İstanbul Otomobil Fuarı Autshow, ‘Yok böyle bir şov’ dedirtmeye hazırlanıyor. 500’e yakın otomobilin sergileneceği 50 milyon dolarlık büyük şovda, 85 yepyeni model ilk kez Türkiye’de sahne alacak. Yollara çıkmaya hazırlanan 12 elektrikli aracın da ilk kez yakından görülebileceği fuarda, 8 hibrid ve 6 konsept otomobil de dikkat çekecek. Fuarın kuşkusuz en merak edilen otomobilleri ise fiyatları 250 bin Euro’dan başlayıp 880 bin Euro’ya yükselen süper lüks modeller olacak.

Haberin Devamı

2010 yılının yıldız sektörlerinden otomotivin en büyük şovu yarın VIP ve basın günüyle kapılarını açıyor. İlk olarak 1993’de 10 bin metrekare alan üzerinde gerçekleşen Autshow fuarı, 13’ncü yaşını 120 bin metrekarelik bir alanda kutluyor. Autoshow bu kapasiteyle Türkiye’nin de en büyük fuarı olduğunu bir kez daha gösteriyor. Bu yıl otomotiv pazarındaki büyümeye bağlı olarak kesenin ağzını açan otomotiv firmaları Uluslararası İstanbul Otomobil fuarı ‘Autoshow için yaklaşık 25 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. Fuarda sergilenen araçların değerleri de bu yatırıma eklendiğinde fuarın yaklaşık 50 milyon dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz.

1 MİLYON ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Yarın kapılarını açacak Autoshow’da bu yıl 500’e yakın otomobil sergilenirken, 85 model ilk kez Türk otomobilseverlerin beğenisine sunulacak. 29 Ekim-7 Kasım tarihlerinde ziyaretçilerin gezebileceği Autoshow, dünyanın en önemli fuarlarından biri olduğunu da sergilediği yeni modellerle gösterecek. CNR Expo

/images/100/0x0/563d253df018fb32c8ede24b
Fuar Merkezi’nde Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği (OICA) akreditasyonuyla İstanbul Fuarcılık tarafından Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) desteğiyle iki yılda bir gerçekleştirilen Auto Show’u bu yıl 1 milyona yakın ziyaretçinin gezmesi bekleniyor. Eylül ayında düzenlenen Paris otomobil fuarının ardından ilk olarak Autoshow’a gelen 90 yeni modelin 12’si satışa sunulmaya hazır elektrikli araçlardan, 8 tanesi ise hibrid yani hem elektrik hem konvansiyonel motorla çalışan araçlardan oluşacak. Türk tüketiciler ilk kez bu kadar elektrikli otomobili birarada görme şansını bulurken, kuşkusuz en fazla ilgiyi süper lüks otomobillere gösterecek.

FUARIN EN YENİLERİ

Paris fuarında dünya prömiyeri yapılıp hemen İstanbul’a gelen yeni modeller arasında ise yeni Mercedes CLS, Audi A7, Range Rover Evoque, Citroen C4 ve DS4, Peugeot 508, yeni Ford Focus ve Toyota Verso-S dikkat çekiyor. Lüks markalardan Aston Martin ve Infiniti ilk kez Autoshow fuarında Türk otomobilseverlerin karşısına çıkarken, efsanevi Amerikan markaları Corvette ve Camoro’da Türkiye’de ilk kez vitrine çıkacak.

ÇİFTLERE UCUZ

Autoshow fuarı bu yıl önemli bir ilkede imza atarak adından söz ettirmeye hazırlanıyor. 29 Ekim-7 Kasım tarihlerinde açık olacak fuar hafta içi 8, hafta sonu 15 TL karşılığında ziyaret edilebilirken, CNR çift olarak fuara gidenlerden ise kişi başı 5 TL alacak. Böylece fuara hafta içi damsız gidenler kişi başına 3 TL daha fazla ödemek zorunda kalacak.

MITSUBISHI

ASX ile yokuşlar düz olacak


Mitsubishi Motors, crossover segmentindeki güçlü temsilcisi ASX’in lansmanını gerçekleştireceği ve yüzde 100 elektrikli aracı i-MiEV’in de aralarında bulunduğu heyecan verici yeni modelleri ile katılacağı İstanbul Autoshow 2010 Fuarı’nda, nefes kesmeye hazırlanıyor. Mitsubishi fuarda ayrıca Colt, Pajero ve L200 modellerini de otomobil tutkunlarının beğenisine sunacak. Mitsubishi Motors, güvenlik, performans ve çevreye duyarlılığı tek bir bünyede buluşturduğu 5 kişilik yeni kompakt crossover’ı ASX ile Autoshow 2010’a damgasını vurmaya hazırlanıyor. Mitsubishi’nin inovatif çalışmaları sonucu ortaya çıkan “ClearTech” teknolojisi sayesinde karbondioksit salınımını minimuma indiren ASX tam bir çevre aşığı. ASX’te sunulan “Auto Stop&Go” teknolojisi yoğun trafikte beklerken veya kırmızı ışıkta durulduğunda motoru otomatik olarak durduruyor ve yakıt sarfiyatını minimuma indiriyor. ASX’i rakiplerinden ayıran bir diğer özelliği ise yokuşlarda aracın geri kaymasını engelleyerek yeniden sürüşe kolaylıkla geçilmesini sağlayan Yokuş Kalkış Yardım Sistemi (Hill Start Assist).

SUZUKI

Suzuki’nin silahı yeni Swift


Suzuki, Autoshow’da birisi yeni olmak üzere toplam 6 modelini otomobil tutkunlarıyla buluşturacak. Yeni Swift’i fuarda ilk kez sergileyemeye hazırlanan Suzuki ayrıca Alto, Splash, Grand Vitara, SX4 ve Jımny modellerini de ziyaretçilerin beğenisine sunacak. İstanbul Autoshow Fuarı’nın dünya otomobil fuarları takviminde saygın bir yere sahip olduğunu vurgulayan Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı, ürkiye’nin en az benzin tüketen aracı ünvanını elinde bulunduran Alto modelinin ve “Yeni Swift”n fuardaki iddialı modelleri arasında öne çıkacağını sözlerine ekledi. Ali Savcı şöyle devam etti: “Suzuki olarak bu yıl fuarda ziyaretçileri, “Yeni Swift” modeli ile tanıştıracağız. Suzuki’nin genç, dinamik yüzünü ve yükselişini simgeleyen yeni Swift’in tüm Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de büyük beğeni kazanacağına inanıyorum. Aracın Avrupa’da yapılan lansmanın ardından çok sayıda telefon ve e-posta aldık. 2011 yılı başında Türkiyede satışa sunacağımız Swift’i bekleyen hayranlarının olduğunu bilmek memnuniyet verici” dedi.

SSANGYONG

Ssangyong’dan ilk CUV


Koreli SsangYong, yeni Korando’yu İstanbul Autoshow’da düzenlenecek bir organizasyonla otomobil tutkunlarının beğenisine sunacak. Dünya lansmanı İspanya’nın Mallorca adasında gerçekleştirilen yeni Korando markanın SUV segmentindeki diğer araçları ile birlikte fuarda yer alacak. SsangYong’un adını ingilizce “Koreans Do”(Koreliler de yapar) kelimelerinden alan SUV aracı Korando Avrupa’nın en ünlü tasarımcılarından Giorgetto Giugiaro tarafından tasarlandı. ‘Classy Utility Vehicle’ CUV (Zarif, Faydalı, Araç) sloganıyla tanıtılan yeni Korando, Euro 6 normlarına uygun düşük emisyon değerlerine sahip çevre dostu motoru ile fark yaratıyor. Hem manuel hem otomatik vites transmisyon mevcudiyeti, 2.0 litre dizel motor ile Korando modelinin en cazip özellikleri arasında gücü, güvenliği, uyumlu iç tasarımı, rahatlığı bulunuyor.

CHERY

Chery’den 3 yeni model

Autoshow’da 16 model sergilemeye hazırlanan Çinli Chery, 3 modelini ise ilk kez Türk tüketicileriyle buluşturucak. Mermerler Otomotiv, temsilcisi olduğu Çinli Chery’nin standı için 700 bin dolara yakın bir para harcarken, 2011’in ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunacağı Niche ( Sedan ) ve Chance ( hatchback ) modeli ile lansman tarihi belirlemeye çalıştığı Tiggo 5’i ilk kez sergileyecek.

Haberin Devamı

En büyük şov başlıyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!