En büyük bayrama 16 başkan davetli

Güncelleme Tarihi:

En büyük bayrama 16 başkan davetli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhuriyet'in 75'nci yılı kutlama programını dün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlediği bir basın toplantısıyla açıklayan Devlet Bakanı Cavit Kavak, 29 Ekim'de tüm Türkiye'nin tek ses tek nefes olacağını söyledi.

Bakan Kavak, Ankara'daki kutlamalara 16 ülkenin Cumhurbaşkanı'nın da katılacağını bildirdi. Tüm vatandaşları etkinliklere katılmaya çağıran Kavak, ‘‘Vatandaşlar bireysel olarak yakalarına takacakları rozetler, otomobillerine bağlayacakları kurdela, pencerelerine asacakları bayraklarla bütünleşecekler’’ dedi. Kavak, Bakanlar Kurulu kararı ile ayrılan 10 milyon dolar (Yaklaşık 2.8 trilyon lira) tutarındaki kutlama bütçesinin, vatandaşların, özel kurumların ve derneklerin katılımıyla aşılacağını vurguladı. Ankara'da sivil kutlamalar sabahın erken saatlerinde Anıtkabir'de oluşturulacak sevgi çemberiyle başlayacak. Etkinlikler akşam fener alayı ve müzik ve dans gösterilerinin yapılacağı Cumhuriyet Balosu'yla sürecek.

İstanbul'da Cumhuriyet Geçidi Mecidiyeköy'den saat 16.00'da başlayacak ve 2 saatte Taksim'e ulaşacak. Akşam sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek. Bu arada 30 Ekim gecesi, Başbakan Mesut Yılmaz, resmi konuklara Savarona Yatı'nda resepsiyon verecek. Cumhuriyet kutlamaları, diğer tüm illerimizde halkın katılımıyla yapılacak.

75. yıl kutlamalarına katılacak cumhurbaşkanları şunlar: Azerbaycan, Kırgızistan, Macaristan, İsrail, Kazakistan, Özbekistan, Arnavutluk, KKTC, Pakistan, Türkmenistan, Bangladeş, Beyaz Rusya, Bali, Gürcistan, Maldivler, Tacikistan. Ukrayna Başbakanı da törene katılacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!