En akıllı Mercedes Nisan’da 74 bin Euro’ya Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

En akıllı Mercedes Nisan’da 74 bin Euro’ya Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2009 00:00

Mercedes’in bugüne kadar geliştirdiği tüm teknolojileri bir arada kullandığı yeni E-Serisi, Nisan ayından itibaren Türkiye’ye geliyor. Hız limitini aştığında uyaran, yol çizgilerini ihlal ettiğinde direksiyonu titreterek önlem almanı isteyen, şeritten çıktığında kendiliğinden girmesini sağlayan, dalgınlık anında öndeki araca çarpmamak için sürücünün yerine frene asılan, gece görüş sistemiyle, yoldaki tehlikeleri vücut ısısını algılayarak, karanlıkta fark ettiren, masaj yaparak, rahatlamayı sağlayan, sürüş hataları arttığında sürücüye kahve molası vermesini isteyen yeni Mercedes E-Serisi’nin Türkiye’deki fiyatı, 74 bin 813 Euro’dan başlayacak.

62 YILDA 20 MİLYON SATTI

Mercedes-Benz’in, Türkiye’de bu yılın sonuna kadar bin adetlik satış hedeflediği ve ’Eve hoşgeldin’ sloganını kullandığı yeni E-Serisi’nin uluslararası basın lansmanı, İspanya’nın Madrid kentinde gerçekleştirildi. Mercedes’in ilk kez 1947 yılında üretilen ve bugüne kadar 20 milyon adetle en çok satan modelleri arasında yer alan E-Serisi, baştan aşağıya yenilendi. 20’den fazla yenilik ve teknolojik gelişmenin uygulamaya alındığı yeni Mercedes-Benz E-Serisi, otomobillerde güvenlik, konfor ve çevreyle ilgili standartların da yeniden tanımlanmasına neden oluyor. Bir önceki modele göre tamamen farklı tasarım karakterine sahip olan bu yeni seride, sert ve köşeli hatlar dikkat çekiyor. Kaslı bir görünüme sahip olan araçta yine karakteristik 4 far yer alıyor.

RAHATSIZ ETMEYEN FARLAR

İki farklı donanıma sahip olan yeni E-Serisi’nde güçlü ve çevre dostu yeni motorlarının yanısıra, aktif ve pasif güvenlik donanımlarıyla da dikkat çekiyor. Bu donanımlar arasında, Adaptive Brake adlı uzun far desteği adı verilen sistem, uzun farların otomatik olarak trafik durumuna göre devreye girip, çıkmasını sağlıyor. Böylece, uzun farların yandaki ya da karşıdan gelen sürücüleri rahatsız etmeden devreye girmesine olanak tanıyor.

’Lane Keeping Assist’ sistemi ise, sürücünün istemeyerek yoldan çıkması durumunda hemen devreye girerek, direksiyonda bir titreşim oluşturuyor ve sürücüyü uyarıyor. Yeni E-Serisi’nde yer alan bir diğer standart donanım da Aktif Motor Kaputu. Yayaların çarpma anında korunmasını hedef alan bu donanım, herhangi bir çarpışma durumunda, deformasyon yüzeyini genişleterek, motor kaputunu ön cam tarafında 50 milimetre yükselmesini sağlıyor.
/images/100/0x0/55ea4f2df018fbb8f8777188

KAHVE MOLASI

Attention Assist (Dikkat desteği) sistemi ise sücünün sürüş tarzını 70 farklı parametre yardımıyla gözlemliyor. Bu gözlemlerin sonucunda yorgunluk derecesini tespit ederek, sürücünün kahve molası verip vermemesi konusunda uyarıyor. Isıtma ve soğutma özelliğine sahip koltuklar, masaj yaparak, sürücü ve yolcuların rahatlamasına imkan tanıyor. Araçlarda yer alan hız limiti asistanı da, yoldaki hız tabelalarını algılayarak, gösterge paneliyle sürücüyü hızını ayarlaması için uyarıyor. Böylece, dikkatsizlik yüzünden radara yakalanma riskini de ortadan kaldırıyor.

GECE GÖRÜŞÜ

Mercedes’in yeni E-Serisi’nde kullandığı bir diğer güvenlik sistemi de Blind Spot Asist. Bu sistem, aracın iki yanındaki algılayıcılar sayesinde, sürücünün dalgınlıkla şerit değiştirirken, tehlike oluşturmasını önlüyor. Night View Asist Plas adlı bu vücut ısısına duyarlı sistem, gece aniden yola çıkan canlıların rahatlıkla algılanmasına imkan tanıyor. Yeni E-Serisi’nin en önemli güvenlik uygulamalarından birini de dalgınlık anında öndeki araca çarpmamak için otomatik olarak devreye giren fren sistemi oluşturuyor. Bu sistem, öndeki aracın aniden durması, hızını düşürmesi ve aradaki mesafenin tehlikeli oranda azalması durumunda devreye girerek, sürücüyü beklemeden aracın fren yapmasını sağlıyor.

ÖNCE İKİ MOTOR SEÇENEĞİ

Yeni Mercedes E sınıfının yakıt tüketimi düşük, çevreci BlueEFFICIENCY dizel motorlarının yanı sıra BLUETEC benzinli motor seçenekleri de bulunuyor. 15 Nisan’dan itibaren Türkiye’de satışa sunulacak olan 204 beygir gücündeki E-250 CDI dizelinin anahtar teslim fiyatı 80 bin 280 Euro’dan, 184 beygir gücündeki E-200 CGI benzinli versiyonu da 74 bin 813 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Ekim ayından itibaren Türkiye’ye gelecek olan 204 beygir gücündeki E-250 CGI’nin (benzinli motor) fiyatı ise 85 bin 200 Euro olacak. E-250 CDI 100 kilometrede ortalama 5.3 litre yakıt tüketirken, bu E-200 CGI’de, 6.8 litre, E-250 CGI’de de 7.4 litre oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!