En acı mezuniyet töreni

Güncelleme Tarihi:

En acı mezuniyet töreni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2009 17:08

MERSİN’de büfe işleten babasının, işyerinin önünde kontör sattığı için uyardığı kişi tarafından bıçakla öldürülen lise öğrencisi 18 yaşındaki Coşkun Şit’in okulundaki mezuniyet törenine hüzün ve gözyaşı hakim oldu.

Şit’in diplomasını alan kızkardeşi ile birlikte okul öğrencileri ve öğretmenler gözyaşı döktü.

Atatürk Parkı’ndaki Ceyhun Tekel Büfesi’ni işleten 44 yaşındaki İbrahim Şit, 11 Mayıs günü işyerinin önünde seyyar olarak kontör satışı yapan 27 yaşındaki Hüseyin Ekinci’yi satış yapmaması için uyarınca aralarında tartışma çıktı. Tartışma sırasında üzerindeki bıçağı çeken Ekinci, büfeci İbrahim Şit ile kendilerine müdahale eden oğlu Coşkun Şit’i bıçakladı. Ambulansla hastaneye götürülen baba- oğuldan kalbine bıçak isabet eden lise öğrencisi Coşkun Şit yaşamını yitirdi. Olaydan sonra kaçan zanlı ise halen yakalanamadı.

‘SENİ UNUTMAYACAĞIZ’

Şit’in okuduğu Nihal Erdem Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nde bugün yapılan mezuniyet törenine, olayda karnından yaralanan babası İbrahim Şit ve kızkardeşi 13 yaşındaki Dilan Şit de katıldı. Gözyaşlarına hakim olamayan baba Şit’i öğretmen ve veliler teselli etmeye çalıştı. Coşkun Şit’in sınıf arkadaşları ve diğer öğrenciler de üzerinde, ‘Seni Unutmayacağız’ yazılı öldürülen öğrencinin fotoğrafını yakalarında taşıdı.

Coşkun Şit anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende, sınıf arkadaşları onunla ilgili duygularını ve anılarını anlattı. Baba Şit’in fenalık geçirdiği, baba- kızın ve onlarla birlikte öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin da ağladığı törende Şit’in diplomasını kızkardeşi Dilan Şit aldı. İçinde büyük boşluk hissettiğini dile getiren Şit, ağabeyinin yokluğunu hissettiğini ve baktığı her yerde onu gördüğünü söyledi. Diploma töreni öğrencilerin keplerini birlikte havaya atmasıyla son bulurken, eğlence programı iptal edildi.

SON ARZU

Oğlunun kendisinden mezuniyet törenine mutlaka katılmasını istediğini, bu nedenle onun son isteğini de yerine getirdiğini belirten baba Şit şunları anlattı:
“Ayağımdan rahatsız olduğum için okul çıkışı oğlum yanıma gelip, bana yardım ediyordu. Keşke o gün okulda arkadaşlarıyla birlikte futbol maçına gidip, bir saat geç gelseydi. Olay yerinden kaçmaya çalışırken, oğlum kalbine aldığı bıçak darbesiyle yere yüzü koyun düştü. Ben de yaralıydım, karnımdan kan akıyordu. O an gözüm oğlumdan başkasını görmüyordu. Oğluma sarıldım, bana bir şeyler söylemesini istedim, cevap vermiyordu. Öylece kanlar içinde yerde yatıyordu. Keşke hiç yanıma gelmeseydi ve bunları yaşamasaydık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!