Emre Günaydın katliamı hatırlamıyor

Güncelleme Tarihi:

Emre Günaydın katliamı hatırlamıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2007 11:59

MALATYA'da 18 Nisan'da Zirve Yayıncılık bürosunda Alman Tilmann Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in boğazları kesilerek öldürülmesi olayının kilit ismi Emre Günaydın’ın sorgusu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor.

Haberin Devamı

Dün gece Emre Günaydın’ın babası Mustafa Günaydın ile avukatı Umut Yalçın, Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek,yaklaşık 5 saat içeride kaldılar. Baba Günaydın’ın Emre ile görüşmesine izin verilmediği, avukatı Umut Yalçın’ın ise bir süre Emre Günaydın ile görüştüğü öğrenildi. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan avukat Umut Yalçın, bu aşamada konuyla ilgili bir bilgi veremeyeceklerini söyledi. Baba Mustafa Günaydın ise,basın mensuplarını görüncü,hızlı adımlarla otomobiline binerek Emniyet Müdürlüğü’nden ayrıldı.

CİNAYET ANINI HATIRLAMIYOR

Emre Günaydın’ın ilk sorgusunda, misyonerlik faaliyetlerinde bulunan Necati Aydın ve Uğur Yüksel’i korkutmak amacıyla Zivre yayınevine gittiklerini, ancak hem Necati hem de Uğur’un kendilerini tahrik ettiğini, bu nedenle olayların meydana geldigini söylediği öğrenildi. Günaydın sorgusunda, öldürmeyi hiç düşünmediklerini ancak, Necati ve Uğur’un sürekli olarak İslamiyeti kötülemeleri karşısında tahrik olduklarını, daha sonra olayların kendiliğinden geliştigini anlattığı kaydedildi. Günaydın cinayetlerle ilgili olarak da, olay anını hatırlamadığını söyledi.

Haberin Devamı

Öte yandan sağlık kontrolü için Beydağı Devlet Hastanesi’ne götürülen Emre Günaydın’ın, görüntüsünün alınmaması için polis, basın mensuplarını şaşırttı. Emre Günaydın’ı dikkat çekmemek için sıradan bir polis otomobiline bindiren ekipler, Beydağı Devlet Hastanesi’ne de, Kadın Doğum Servesi’nden giriş yaptı. Acil önünde bekleyen basın mensupları, böylelikle Emre Günaydın ile karşılaşmamış oldu.

YER GÖSTERME YAPILACAK

Bu arada,sorgusu tamamlanan ve ifadesine geçilen Emre Günaydın’ın, yer göstermek için cinayetlerin yaşandığı iş hanına getirileceği bildirildi. Emre Günaydın’ın bu gece ya da yarın Ağbaba iş hanına getirilerek yer gösterme yaptırılacağı öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!