Emniyetçiler sauna kapatırdı

Güncelleme Tarihi:

Emniyetçiler sauna kapatırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 01:06

Saunaçı Zeliha Tüfekçi avukatı Temel Eken aracılığı ile savcıya verdiği ifadelerinde şok suçlamalarda bulundu. İşte Tüfekçi’nin ifadesinden çarpıcı bölümler:

TEMİZLEMEYE GELDİK:

Kasım Zengin ve arkadaşları kendilerini derin devlet mensupları olduğunu, Ankara’yı temizlemeye geldiklerini söylediler.

KAPLAN PARA ALDI

Yaşar Kaplan, milletvekili danışmanıdır. Etrafındaki bürokratları ve emniyetteki tanıdıklarını kullanarak işyerimi sorun çıkarmadan çalıştırabileceğini söyledi. Ayda 5 bin YTL para ve işyeri hissemin yüzde 30’unu istedi. Kabul etmedim. Emniyette bazı kişilere hediyeler almamız gerektiğini belirtti ve bir mağazadan takım elbiseler aldı. Parasını ödedim. 2005 martında kendisine 3 bin ve 4 bin YTL verdim.

RUHSAT İÇİ RÜŞVET

Saunanın ruhsatında bir sorun çıkmıştı. Kaplan bana Gençlik ve Spor Müdürlüğünde A.S.’nin bu işi halledeceğini, bunun için de para gerektiğini söyledi. 3 bin YTL verdim. Emniyette samimi olduğu üç dört kişi vardı. Onlar geldiğinde Kaplan saunayı kapatmamı isterdi.

Saunaya kadar

KÜRE Operasyonu’nda adından sıkça sözedilen ve Zeliha Tüfekçi’ye ait olan Geyşan Sauna Merkezi, bir üs gibi donatılmış. Beş katlı bir binanın birinci katını tamamen kaplayan sauna merkezinin pencerelerine de güvenlik kameraları yerleştirilmiş.

Ekonomik çıkar için sorgulandı

YAŞAR Kaplan aşağıdaki suçlamalar yöneltilerek sorgulandı:

Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt faaliyetlerinde bulunmak,

Rüşvet ve rüşvete aracılık etmek’.

Kaplan’ın ise "Bir işadamayım. Bu insanlarla ne işim olabilir. Zeliha Tüfekçi’yi bir kez gördüm’ diyerek suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

KORUMA TUTUKLANDI

İbrahim Tatlıses’in koruması Gökhan Kazancı dün tutuklandı. Tutuklu sayısı 11 oldu.

Adliyeye ilginç ziyaret

Küre Operasyonu devam ederken, dün öğle saatlerinde Ankara Adliyesi’ne iki ilginç ziyaretçi geldi. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) Başkanı Tuğgeneral Turgut Arıbal ile Askeri Yargıtay Başkanı Tuğgeneral Ahmet Alkış, Ankara Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Uğurlu’yu ziyaret etti. Ankara Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Uğurlu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu ile görüşen Arıbal ve Alkış, daha sonra bazı başsavcıvekillerinin de katılımıyla öğle yemeği yediler.

BİNBAŞI YALANLANDI

"Duran Balkaya"
isimli emekli bir binbaşının da gözaltına alındığı yönündeki haberlerin ise gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Mağaza açılışı
/images/100/0x0/55ea27a8f018fbb8f86e9647


Berka Ayakkabıcılığın (Nüve Collection) sahibi Yaşar Kaplan, ayakkabı mağazasının açılışında tanıtırken bir yanına eşini, diğer yanına ise Geyşan Sauna Merkezi’nin sahibi Zeliha Tüfekçi’yi alarak böyle poz verdi. Ankara Olgunlar Sokak’ta bulunan ayakkabı mağazasının açılışı için davet edilen mankenler Tuğba Altıntop ile Eva Maya da çekilen fotoğraf karesinde yer aldı. Altıntop, "O gece çok sayıda milletvekili vardı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!