Emniyet Müdürü'ne yapılan saldırının ayrıntıları...

Güncelleme Tarihi:

Emniyet Müdürüne yapılan saldırının ayrıntıları...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Isparta Valisi Halil İbrahim Daşöz, Emniyet Müdürü Metin Alp’e yönelik bombalı suikast girişiminin, ancak bu işin eğitimini almış, uzman bir kişi tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini söyledi.

Vali Daşöz, yaptığı açıklamada, bu sabaha karşı 04.45’te, Emniyet Müdürlüğü binasının arka bahçesindeki otoparktan bazı sesler gelmesi üzerine, bahçede görevli nöbetçi memurun o yöne gittiğini, bu sırada, eşkali tam olarak belirlenemeyen bir kişinin kaçtığının görüldüğünü söyledi.

Nöbetçinin birkaç el ateş etmesine rağmen, bu kişinin yara almadan kaçmayı başardığını anlatan Vali Daşöz, silah sesleri üzerine olay yerine diğer polis memurlarının da geldiğini söyledi. Polislerin, otoparkta yaptığı inceleme sırasında Emniyet Müdürü Metin Alp’e ait özel otomobilin, ön sağ tekerinin altında, MKE yapımı, parça tesirli, tahrip gücü yüksek savunma tipi bir el bombasının farkedildiğini belirten Vali Daşöz, şunları söyledi:

„Emniyet Müdürü Alp, sık sık özel otomobilini de kullanıyor. Bu yüzden, saldırı girişiminin direkt olarak Emniyet Müdürü’ne yönelik olduğu anlaşılıyor. Bomba imha uzmanları olay yerinde yaptıkları incelemede, bombanın misina ve tellerle tekere bağlandığını tespit ettiler. Otomobil hareket ettiği anda patlayacak olan bomba, parça tesirli olduğundan, büyük hasara ve can kaybına yol açabilirdi. Uzmanlar, otomobilin altında tellerin bağlanmasında kullanılan bir kargaburun ile bir torba ve bizim için önemli sayılabilecek deliller buldu. Bomba uzmanlarının ifadelerine göre, bu bomba ancak, bu işin özel eğitimini almış, bir uzman tarafından bu şekilde konulabilir. Bombayı bu şekilde monte etmek, ancak bu işten iyi anlayan, bir uzmanın işi olabilir. Öyle rastgele bir kişi böyle bir bombayı, bu şekilde monte edemez.“

HİZBULLAH’A YÖNELİK OPERASYON:Vali Daşöz, son günlerde ülke genelinde terör örgütü Hizbullah’a yönelik operasyonlar kapsamında Isparta’da 8 kişinin gözaltına alındığının hatırlatılması ve suikast girişiminin bu çerçevede değerlendirilip, değerlendirilmeyeceğinin sorulması üzerine, „Elbette bu söylediğiniz de önemli ihtimallerden biri olarak değerlendiriliyor. Ancak yine de şu anda ve şu noktada, (suikastın nedeni şudur) diyebilmemiz zor. Bu nedenle suikast girişimi çok yönlü soruşturuluyor“ diye konuştu.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI:Vali Daşöz, suikast girişiminin ortaya çıkması üzerine güvenlik güçlerinin il genelinde müteyakkız hale getirildiğini belirterek, „Güvenlik önlemleri artırıldı. Üst düzey yöneticiler de daha yakın korunmaya başlandı. Biz, bu tür olayların olabileceğini her zaman muhtemel görüyoruz. Bu değerlerdirme çerçevesinde de suikast girişimini sürpriz olarak görmemek lazım. Zaten uzun zamandan beri ülkemizin huzurunu bozmak isteyenler her zaman oldu“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!