Emniyet, eski AK Partili Meclis üyesini bulana ödül koydu

Güncelleme Tarihi:

Emniyet, eski AK Partili Meclis üyesini bulana ödül koydu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2011 14:09

Emniyet Genel Müdürlüğü, 4 yıl önce kaybolan AK Parti Kırşehir Belediye Meclisi eski üyesi Hasan Kırışık’ın bulunması için 25 bin lira ödül koydu.

Haberin Devamı

Belediye meclisi eski üyesi Hasan Kırışık, 20 Mart 2008 günü saat 10.30 sıralarında Kılıçözü Sanayi Sitesi Keresteciler Bölümü'ndeki işyerinden "Mustafa Karakülah ile Özbağ’a kavak bakmaya gidiyorum" diyerek ayrıldı. Aynı gün saat 12.30’da kardeşi Mustafa Kırışık’ın telefonuna gelen, "Kardeşim Mustafa hakkını helal et, çocuklarım sana emanet, ben gidiyorum" mesajından sonra telefonla ulaşılamayan ve aynı gün saat 20.45 sıralarında Meytaş Köprüsü yanındaki stabilize yolda, kendisine ait otomobili terk edilmiş olarak bulunan Hasan Kırışık’tan bugüne kadar haber alınamadı.

Kırşehir Emniyet Müdürü Metin Aşık, kayıp Hasan Kırışık’ın yakınlarıyla bir araya geldi. Aşık, kayıp Kırışık’ın yurt genelinde araştırılması için Kayıp Şahıslar, GBT, Tahdit Projesi’ne veri girişi yapıldığını ve tüm Emniyet Müdürlüklerine bildirilerek arandığını hatırlattı.

BULANA 25 BİN TL

Haberin Devamı

Hasan Kırışık’ın kardeşi Mustafa’nın, olay günü Ahi Polis Merkezi Amirliği’ne gelerek, ağabeyinin kendisine sürekli "Mıstık" diye hitap ettiğini, mesajdan ve kendisine telefonla ulaşamaması üzerine yaşamından endişe duyduğunu belirtmesinin ardından araç üzerinde gerekli incelemeler ve elde edilen bulgular üzerinde kriminal karşılaştırmalar yapıldığını hatırlatan Aşık,şöyle dedi:

"Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince İtfaiye ve Jandarma ekiplerinin desteği ile bölgedeki arazide bulunan dere, mağara, su kuyuları, çöplük ve foseptiklerde ceset arama köpekleriyle arama çalışmaları yapılmıştır. Kayıp Hasan Kırışık’ı arama çalışmaları ilimizde ve ülke genelinde devam etmekte olup, kamu vicdanının rahatlatılması ve olayın tüm boyutlarıyla ortaya çıkartılabilmesi için yeni bilgi ve belge verebilecek şahısların 25 bin TL ile ödüllendirileceği Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı’nca bildirilmiştir. Olayla ilgili olarak bu güne kadar 9 kişinin şüpheli ile bilgi sahibi 93 kişinin ifadesi alınmıştır."

Emniyet Müdürü Metin Aşık, Hasan Kırışık’ın bulunması için oluşturulan özel ekibin, R.A.’nın Hasan Kırışık’tan alacağı olduğunu öne sürerek icra işlemleri başlattığı bilgileri alındığını, 19 Temmuz 2009 tarihinde 9 şüphelinin gözaltına alındığını, bunlardan R.A. ile M.K.’nin 'Senet Yağması ve Sahtecilik' suçundan tutuklandığını anlattı. Emniyet Müdürü Aşık, tutukluların üst mahkemeye yaptıkları itiraz sonucu serbest bırakıldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Halen soruşturmanın Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca takip edildiğini anımsatan Aşık şöyle konuştu:
"Olayla ilgili detaylı bilgisi veya görgüsü olanların Emniyet Müdürlüğümüze başvurmalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın verecekleri bu tür bilgilerle ilgili özel görüşme dahil gerekli hassasiyet gösterilecektir. www.kirsehir.pol.tr adresimizde konu ile ilgili (www.kirsehir.pol.tr/hasankırışık) diye bir sayfa açılmıştır. Vatandaşlarımız olayla ilgili ayrıntılara buradan ulaşabileceği gibi bilgi ve yorumlarını da bizlerle paylaşabilecektir. Daha önce dikkatlerden kaçmış olabilecek konular tekrar değerlendirilerek, gerekirse tam olarak aranmamış kuyu, çukur, dere, metruk yapılar ve çöplük gibi yerlere tekrar bakılacaktır. Olayla ilgisi olanlar, ’Pişmanlık Yasası’ndan yararlanabilir."

Evli ve iki çocuk babası olan Hasan Kırışık 1969 tarihinde Kırşehir’de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitiren Kırışık, 2004 yılında Ak Parti’den Kırşehir Belediye Encümen Üyesi oldu. Ankara Siyaset Akademisi’ne devam eden Kırışık, kaybolduğu tarihe kadar kardeşi Mustafa Kırışık ile Kırşehir’de kereste ticareti yapıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!