Eminönü kampanya sever

Güncelleme Tarihi:

Eminönü kampanya sever
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Eminönü'nde bir yılda ilk ikisi tutmayınca üçüncü temizlik kampanyasının hazırlıklarına girişildi. Kampanyaya bu kez sanatçılar da katılacak.

Eminönü Belediyesi şu sıralarda ilçede yeni bir temizlik kampanyasının çalışmalarını yürütüyor. Bu son kampanya, ilçede son bir yıl içinde başlatılan üçüncü temizlik kampanyası. Turistik özelliğiyle ‘‘İstanbul'un vitrini’’ olarak anılan ilçede daha önce de bir kez Vilayet, bir kez de Büyükşehir öncülüğünde kampanya başlatılmıştı.

İlçede ilk temizlik kampanyası geçtiğimiz ağustos ayında Vali Erol Çakır'ın bir girişimiydi. İlçede tek bir hanutçu kalmayacak, seyyar satıcılara göz açtırılmayacak, kaldırım işgaliyelerine son verilecek ve çöp konusunda ağır yaptırımlar getirilecekti. Fakat Çakır'ın son derece iddialı olduğu bu kampanya, başarıya ulaşamadı ve Hürriyet-İstanbul, bu durumu ‘‘Eski tas eski hamam’’ başlığıyla manşetten duyurdu.

Vali Çakır'ın FP'li olan ilçe belediyesini bir anlamda dışlayarak başlattığı ancak sonu hüsran olan bu kampanyanın ardından bu kez de FP'li Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu, Ali Müfit Gürtuna'nın desteğini arkasına alarak ikinci kampanyayı başlattı. Büyükşehir Belediyesi'nin 12 özel temizlik aracı tahsis ettiği bu kampanya, aslında Vilayet'e ‘‘bu iş öyle olmaz böyle olur’’ şeklinde bir cevap niteliği taşıyordu. Vali Çakır, kampanyanın açılışına geleceği duyurulduğu halde açılışa katılmadı. Bu ikinci kampanyanın sloganı ise ‘‘Eminönü'nde temizlik kültürünü yerleştireceğiz’’di.

Gündüz gezici nüfusu 3 milyon, gece ise 50 bin olduğu belirtilen ilçede bu kampanya da tutmadı ama en azından FP'li İlçe-Büyükşehir cephesi, Valilik'ten ilk kampanyada yediği gole yanıtını vermiş ve beraberlik sağlanmıştı.

Eminönü ilçesi sakinleri ve esnafı bugünlerde yeni bir kampanya hazırlığını merakla izliyor. Çünkü ilçe belediyesi 1 Haziran'da üçüncü bir güreşe hazırlanıyor.

Bu kez işin içine sanat dünyası, kaymakamlık ve okullar da girecek. Proje çerçevesinde sanatçılarla görüşen belediye yetkilileri Fisun Önal'dan destek sözünü aldı. Önal, kampanya boyunca okulları dolaşarak öğrencilere seminerler verecek. Önal'ın öğrencilerle yapacağı söyleşilerin başlığı ‘‘Kirlenen sevgi dünyası ve kirlenen düşüncelerimiz’’.

Bu son kampanyanın tutması bu tür çalışmaların inandırıcılığı açısından büyük önem taşıyor. Çünkü bu da tutmazsa ilçenin zaten başedilemeyen sorunlarına bir de kampanya kirliliği eklenecek ki bu da bundan sonrakiler için halk desteğini tamamen gözden çıkarmak anlamına geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!