Emine Erdoğan'dan namaz ziyaretleri

Güncelleme Tarihi:

Emine Erdoğandan namaz ziyaretleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2005 09:34

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, iftardan sonra Üsküdar'da 5 aileyi evlerinde ziyaret etti.

Haberin Devamı

Emine Erdoğan, Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) Başkanı ve aynı zamanda yengesi olan Saadet Gülbaran ve TOGEM'in kurucularından Gülşen Ökten ile önce Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi'ndeki tek katlı gecekonduda oturan Fatma Sakallı'ya ziyarette bulundu.

Erdoğan, eşini ve 3 çocuğunu Düzce'deki depremde kaybeden Sakallı ile bir süre sohbet ederek, sorunlarını dinledi.
Emine Erdoğan, Fatma Sakallı'nın 23 yaşındaki zihinsel engelli oğlu Orhan Sakallı ve diğer oğlu Hüseyin Sakallı ile de yakından ilgilendi.

Menenjit geçiren oğlunun bu nedenle özürlü kaldığını anlatan Fatma Sakallı, kirada oturduklarını, küçük oğlu Hüseyin'in evi geçindirmeye çalıştığını söyledi.

Emine Erdoğan, Orhan Sakallı'nın tedavisinin yaptırılacağını ve kendisine tekerlekli sandalye verileceğini söyledi. Erdoğan, ayrıca evin ihtiyacı olan eşyanın da TOGEM tarafından temin edileceğini kaydetti.
Hüseyin Sakallı'nın nişanlı olduğunu öğrenmeleri üzerine Saadet Gülbaran da evlenme hazırlığındaki çiftin tüm ihtiyaçlarının TOGEM tarafından karşılanacağını, çifte gelinlik ve damatlık da verileceğini söyledi.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN İÇİN DUA EDİYORUM”

Emine Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra aynı mahalledeki Melek ve Dursun Ekinözü'nün evine gitti.
70 yaşındaki Melek Ekinözü ile sohbet eden Erdoğan, “Sen Recep Tayyip Erdoğan'ın adını duydun mu, beni tanıdın mı?” diye sordu.

Ekinözü, Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini ve onun için dua ettiğini söyledi.

Emine Erdoğan, Melek Ekinözü'ne, kendisini eşiyle birlikte Darülaceze'ye yerleştirme teklifinde bulundu. Ekinözü, evinden ayrılmak istemediğini, evinin kirasının verilmesini ve kendilerine bakılmasını istediğini söyledi.

Erdoğan, durumları iyi olmayan 6 çocuğunun kendisine bakamadığını, komşularının yardımıyla geçindiklerini ifade eden Melek Ekinözü ile konuşması sırasında bir ara duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Emine Erdoğan, Ekinözü ailesinin evlerinin TOGEM tarafından tamir edilip, eşyasının yenileneceğini söyledi.
Kirazlıtepe Mahallesi'nde, Pakiye ve Kadir Akdeniz'in evini de ziyaret eden Emine Erdoğan, ailenin 1'i kız 5 çocuğuna çeşitli oyuncaklar hediye etti.

Ailenin sorunlarını dinleyen Erdoğan, evin eksikliklerini tespit ettirerek, bunların giderileceğini bildirdi.
Emine Erdoğan ve beraberindekiler, buradaki ziyaretin ardından Ferah Mahallesi'nde Yüksel ve Cevdet Altınbulak'ın evine geldiler.

Erdoğan, çiftin bir eli sakat olan 3 yaşındaki Meleknur adlı kız çocuğunu kucağına alarak bir süre sevdi. Ailenin sorunlarını dinleyen Emine Erdoğan, kız çocuğunun tedavisini yaptıracaklarını, evin ihtiyaçlarının da TOGEM tarafından karşılanacağını bildirdi.

Haberin Devamı


Erdoğan, yanındakilerden, işsiz olan Cevdet Altınbulak'a iş bulmalarını istedi.

DİĞER ZİYARET

Emine Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Kirazlıtepe Mahallesi'nde Zarife ve İlhami Kümek çiftini ziyaret etti.
Ailenin biri sara hastası 5 çocuğuna oyuncaklar hediye eden Erdoğan, babanın işsiz olduğunu öğrenince anne Zarife Kümek'e ”Çocuklara bakamıyorsan Çocuk Esirgeme Kurumu'na verelim” dedi.

Ancak Zarife Kümek, çocuklarından ayrılamayacağını ifade ederek, bu teklifi kabul etmedi.

Emine Erdoğan, Zarife Kümek'in talebi üzerine sara hastası çocuğun tedavisini yaptırabileceklerini söyledi.
Evin 12 yaşındaki kızı Hülya'nın akşam olmasına rağmen konfeksiyon atölyesinde işte olduğunu öğrenen Emine Erdoğan, aileye sitemde bulundu.

Haberin Devamı

Erdoğan, korumalarına, kızın çalıştığı işyerine telefon açtırarak, işte olup olmadığını ve eve kim tarafından bırakılacağını sordurdu.

Ailenin Siirtli olduğunu öğrenen Erdoğan, İlhami Kümek'e “Sen Arap mısın, Kürt müsün. Beni tanıdın mı?” diye sordu.
İlhami Kümek'in Kürt olduğunu ve kendisini tanımadığını söylemesi üzerine Emine Erdoğan, kendisini tanıttı.
Erdoğan, evin ihtiyaçlarının karşılanacağını söyleyerek buradan ayrıldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!