Eminağaoğlu hakkında 3 ayrı soruşturma istemi

Güncelleme Tarihi:

Eminağaoğlu hakkında 3 ayrı soruşturma istemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 18:50

Adalet Bakanlığı, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında 1 “Meslekten ihraç”, 2 “Yer değiştirme” cezası ile 3 ayrı adli soruşturma istedi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulunca, Eminağaoğlu hakkında başlatılan soruşturma sonucunda, Ceza İşleri Genel Müdürlüğünce de uygun bulunan idari soruşturma raporu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) gönderildi.

Soruşturma raporuna göre, hukuksal konulara ilişkin açıklamada bulunmak, kendisi ve diğer bazı soruşturmalarla ilgili gizliliği ihlal, Yargıtay ek binasında düzenlediği basın toplantısı nedeniyle 1 “Meslekten ihraç” ve 2 “Yer değiştirme” cezası istendi.

Eminağaoğlu hakkındaki disiplin soruşturması kapsamında istenen “Meslekten ihraç” ve “Yer değiştirme” cezalarını ise HSYK karara bağlayacak. HSYK'nın vereceği karara Eminağaoğlu'nun itiraz hakkı bulunuyor. İtirazı, HSYK'nın yedek üyelerinin de katılımıyla, İtirazları İnceleme Kurulu görüşecek.

Adalet Bakanlığı, Eminağaoğlu hakkında aynı gerekçelerle 3 ayrı adli soruşturma yapılmasını da istedi.

Adli soruşturma sürecinde Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, Eminağaoğlu hakkında iddianame hazırlayarak, Sincan Ağır Ceza Mahkemesine gönderecek. Sincan Ağır Ceza Mahkemesi, son kovuşturmanın açılmasına karar verirse YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, birinci sınıf hakim olduğu için yargılanma Yargıtay'ın ilgili ceza dairesinde yapılacak.

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise konuyla ilgili yarın dernek binasında, saat 12.30'da bir basın toplantısı düzenleyeceğini bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!