Emeklilik vaadiyle dolandırdı

Güncelleme Tarihi:

Emeklilik vaadiyle dolandırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 12:49

Hollanda’da yaşayan 78 yaşındaki Ayşe Bozkurt ve gelini 50 yaşındaki Mevlüdiye Bozkurt, kendilerini Türkiye’de emekli edeceğini söyleyen Mersin’deki yazlık komşuları Ayten Özartun tarafından dolandırıldıkları iddiasıyla savcılığa başvurdu. 6 ayda toplam 200 gram ağırlığında 2 altın bilezik, 14 bin 500 Euro alan, genel vekalet ile apartman dairelerini de sattığı anlaşılan Özartun aranıyor.

Haberin Devamı

Geçen Temmuz ayında Hollanda’dan tatil için Mersin’e gelen Bozkurt Ailesi, kaldıkları tatil sitesinde komşuları olan Ayten Özartun ile tanıştı. Özartun, komşuları Ayşe Bozkurt ve Mevlüdiye Bozkurt ile sık görüşüp, dostane ilişkilerle güvenlerini kazandı. İddiaya göre, Özartun, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda tanıdıkları olduğunu, Mevlüdiye Bozkurt’un felçli ve yatalak eşi 50 yaşındaki Cemal Bozkurt ile 1974’den bu yana Hollanda’da yaşayan annesi Ayşe Bozkurt’u emekli edebileceğini, Cemal Bozkurt için evde bakım ücreti de bağlatabileceğini öne süren Özartun, aileden bazı evraklar istedi. Evraklarla birlikte bir miktar para isteyen Özartun, ailenin kendine güvenini sağladıktan sonra işlemlerin rahat sürdürülmesi, gerektiğinde kredi çekmek için noterden vekalet çıkarttı.

EVLERİNDEN DE OLDULAR

Noterde imzaladıkları vekaletin genel vekalet olduğuna dikkat etmeyen Ayşe ve Mevlüdiye Bozkurt, işlemlerin sonuçlanmasını beklerken, geçen 6 aylık süreçte Özartun’a her biri 100 gram ağırlığında 2 altın bilezik, 14 bin 500 Euro ödedi. Zaman zaman Özartun’un kendilerini arayıp bilgi vermesi nedeniyle şüphelenmeyen aile, geçen ay Mersin’de Ayşe Bozkurt’a ait dairenin bulunduğu sitenin yöneticisinden gelen telefonla şoke oldu. Apartman yöneticisinin Ayşe Bozkurt’a ait dairenin satılıp, içindeki kiracıların çıkarıldığını söylemesiyle şaşkına dönen aile, yılbaşı öncesi Mersin’e geldi. Yaptıkları araştırmada, Ayten Özartun’un, verdikleri vekaleti kullanarak Ayşe Bozkurt’a ait apartman dairesini sattığını, Mevlüdiye Bozkurt’a ait apartman dairesini de üzerine geçirdiğini öğrenen gelin-kayınvalide, soluğu savcılıkta aldı. Özartun hakkında suç duyurusu bulunan Ayşe ve Mevlüdiye Bozkurt, zanlı kadının, Adana’da da Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılmış dolandırıcılık, özel belgede sahtecilik suçlarından yargılamasının sürdüğünü de öğrendi. Şikayet üzerine, zanlı kadın aranmaya başlandı.

DÜNYAMIZI KARARTTI

Kendisinin okuma yazması olmadığını, parmak basarak noterde vekalet verdiğini, gelininin de kendisiyle birlikte hareket ettiğini, yazlık komşularının kendilerine güven verdiğini kaydeden Ayşe Bozkurt, "Felçli ve yatalak oğlumu emekli edebileceğini, bakım ücreti alabileceğini söyleyince sevinmiştim. Ona inanıp, vekalet de verdik. Meğer genel vekalet çıkartmış. İyi niyetimizi kullanıp, dünyamızı kararttı" dedi.

Birikimlerini kaptırdıklarını belirten Mevlüdiye Bozkurt ise "Yıllarca yurt dışında çalışarak dişimizden tırnağımızdan biriktirdiklerimizi bir dolandırıcıya kaptırdık. ’İşlemleriniz sürüyor’ diyerek sürekli bizden para istedi. Biz de iyi niyetimiz ve sağladığı güven nedeni ile para gönderdik. Taki evimizin satıldığını duyuncaya kadar. Geldiğimizde kaynanamın dairesini sattığını, benim dairemi de üzerine geçirdiğini öğrendik" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!