Emekli Tümgeneral Özbek hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Emekli Tümgeneral Özbek hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2012 19:30

“Gaziantep Özgür İrade Platformu” tarafından “28 Şubat” döneminde Erzurum Jandarma Bölge Komutanı olan emekli Tümgeneral Osman Özbek hakkında suç duyurusunda bulundu.

“Gaziantep Özgür İrade Platformu” Başkanı Vakkas Çevik, Mazlumder Şube Başkanı Abdurrahim Çelik ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi Gaziantep Adliyesi'ne gelerek, emekli Tümgeneral Osman Özbek hakkında hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini savcılığa teslim etti.
Daha sonra adliye önünde yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecine değinen Vakkas Çevik, şunları kaydetti:
“Kamuoyunda 28 Şubat süreci olarak bilinen ve 28 Şubat 1997 tarihinde yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısıyla açıkça ifade edilen antidemokratik ve mevcut hükümeti işlevsizleştirmeye yönelik uygulama ve politikalardan oluşan süreçte dönemin Erzurum Bölge Jandarma Komutanı olarak görev yapan Tümgeneral Osman Özbek, yaptığı bir konuşmada 54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan ve ailesi hakkında hakarette bulundu. 28 Şubat postmodern darbesinin soruşturulduğu dosyaya katkı sunacağı düşüncesiyle, emekli Tümgeneral Osman Özbek hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Hükümete ve yasama organına karşı açık tavır

Şüphelinin o dönemde hükümete ve yasama organına karşı açık bir tavır sergilediğini ifade eden Çevik, şöyle devam etti:
“Hükümetin istifasıyla sonuçlanan süreçte, şüphelinin yaptığı açıklamalar kamuoyunda medya tarafından devamlı işlenmiş, hükümetin millet nezdinde itibarını düşürmek için şüphelinin konuşmaları önemli bir işlev görmüştür. Şüphelinin sorumlu olduğu hükümete karşı basına açık bir toplantıda yaptığı konuşma da ifade edilen hakaretler 28 Şubat süreci olarak ifade edilen sivil iktidarın engellenmesi sürecini tetikleyen bir rol oynamıştır. Şüphelinin yaptığı eylemler Türk Ceza Kanunu'nuna göre suçtur. Şüphelinin medya organlarında da oldukça sık şekilde yer alan konuşmalarından da anlaşılacağı üzere, hükümete karşı silahlı kuvvetleri temsil eden bir görevde bulunmasına rağmen açıkça meydan okumuş ve PKK'ya karşı verdiği mücadeleyi de hükümete karşı vereceğini ilan emiştir. Bu durum hükümetin ve TBMM'nin saygınlığını, iş yapabilirliğini, etkinliğini büyük ölçüde sarsmıştır. Bu durum demokratik sistem, hükümet ve TBMM karşıtlığının yaygınlaşmasına ve etkin olmasına zemin hazırlamıştır.”
Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik de 28 Şubat sürecinde yaşanan antidemokratik uygulamaların hesabının sorulmaya başlandığını ve bu kapsamda yürütülen soruşturmaya dönemin Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Özbek'in Başbakanı Necmettin Erbakan ve ailesine sarf ettiği hakaretlerin hesabının sorulması gerektiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!