Emekçiler Taksim’de

Güncelleme Tarihi:

Emekçiler Taksim’de
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2011 00:00

Emekçiler bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayacak. En önemli adres Taksim. Sokağa, “Sosyal adalet, eşitlik, özgürlük ve demokrasi” parolasıyla çıkacak emekçiler, hükümetten “iş ve aş” talebinde bulunacak.

BUGÜN 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü. Bayramın bu yılki en önemli adresi İstanbul Taksim Meydanı olacak. Sendikalar 1 milyon emekçinin bugün Taksim/1 Mayıs alanını doldurmasını bekliyor. Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, KESK, TMMOB, TTB ve TEB’in ortak kutlama kararı aldığı 1 Mayıs’ta birçok sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri de sokaklarda olacak. Sendikalar 1 milyon emekçinin bugün Taksim/1 Mayıs alanını doldurmasını bekliyor. Taksim alanına dört koldan yürüyecek olan emekçiler, Dolmabahçe tarafında toplanan Türk-İş, Hak-İş ve Memur-Sen ve arkalarında bulunan siyasi parti, demokratik kitle örgütleri Gümüşsuyu ve Mete caddelerinden; Şişhane tarafından gelen KESK ve arkasındaki kortej Tarlabaşı Bulvarından; Şişli tarafından gelen DİSK, meslek odaları ve arkasındaki kortej gezi parkı yanından alana girecek. Saat 11.00’de kurum başkanlarının anıta çelenk koymaları ve saygı duruşuyla alana giriş başlayacak. Alanda kürsüden tiyatro sanatçılarının seslendirdiği şiirler okunacak, Ruhi Su Dostlar korosu ve sanatçıların seslendireceği 1 Mayıs Marşı ile açılış başlayacak. Okunacak ortak metinden sonra kurum temsilcileri sunuşlarını yapacak. Daha sonra 1 Mayıs Taksim kutlamalarını örgütleyen, katılan bütün emek, meslek örgütleri adına hazırlanan ortak metin okunacak. Konuşmaların tamamlanmasından sonra konsere geçilecek. Konsere Kardeş Türküler, Grup Yorum ve Agire Jiyan katılacak.
Emekçiler Ankara’da yapılacak eylem için saat 11.00’da Ankara Garı’nda toplanmaya başlayacak. Daha sonra Sıhhiye Meydanı’na yürüyerek olan emekçiler Talat Paşa Bulvarı ile Atatürk Bulvarları’nı izleyerek Sıhhiye Meydanı’na ulaşacak.

Meydan hazır

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü, Taksim ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis güvenlik bariyerleri ve giriş noktalarına konulacak arama kabinleri Taksim’e TIR’larla getirildi. Taşkınlıklara karşı, meydandaki nostaljik tramvay ve otobüs duraklarının camları söküldü. Olası “bayrak” gerginliği için de 35 metrelik direkteki bayrağın bağlantı ipi makara sisteminden çıkarıldı. Bayrak direğe zincirle sabitlendi. Cumhuriyet Anıtı’nın yanındaki Türk bayrağının ipi de iptal edildi. Bugün kutlamalar süresince Taksim Metrosu’nun Şişhane ile Mecidiyeköy arasında ve Taksim ile Kabataş arasındaki füniküler hatta sefer yapılamayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!