Elinde Kürt kanı var

Güncelleme Tarihi:

Elinde Kürt kanı var
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bebek katili Apo'nun mağdur ve kahmaran gösterilmek istendiğini belirten Le Soir Gazetesi, ‘‘Elleri kanlı. Bu kanın bir kısmı da Kürt kanı’’ diye yazdı. Gazete, Türkiye'nin büyük özgürlükler sunan bir ülke olduğunu da kaydetti.

Belçika'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Le Soir, bugünkü baskılarında yer verdiği bir yorumda, terör örgütünün başı Abdullah Öcalan'ı mağdur ve kahraman göstermek isteyenlere çatarak, ‘‘Onun elleri kanlı. Bu kanın bir kısmı da Kürt kanı’’ diye yazdı.

‘Amerikan kovboy filmlerindeki gibi iyiler ve kötüler’ sınıflandırılmasına gidildiğini, bebek katili Öcalan'ın ‘kaçırılmış, ağzı bağlanmış ve hücreye tıkılmış iyi bir insan gibi görüldüğünü’ yazan gazete ‘‘İş bu kadar basit değil. Bir yanda Öcalan isimli adam, bir yanda Kürt sorunu var. Öcalan'ın elleri kanlı ve bu kanın bir kısmı Kürt kanı’’ ifadelerine yer verdi.

Kürt meselesinde ise kimlik arayışının ‘güzel ve yasal bir şey’ olduğunu yazan Le Soir, Türkiye'nin de, ‘Şili benzeri kara gözlüklü generallerin ülkesi gibi kötü görüldüğünü’ belirterek, bunun da yanlışlığını vurguladı. Türkiye'nin büyük özgürlük alanları sunan bir ülke olduğunu yazdı.

YUNANİSTAN'DA APO KRİZİ

Yaklaşık bir tam sayfasını bu konuya ayıran Le Soir, haberlerinde Türkiye'deki gelişmeleri ve Ankara'nın Yunanistan'a karşı tavrını anlattıktan sonra, Atina kaynaklı bir yazısında da, Yunan hükümetinin yaşadığı ‘tarihi kriz’ üzerinde durdu.

Yunan halkının, Öcalan olayında kendisini çok aşağılanmış hissettiğini, buna rağmen 2000 yılında Euroland grubuna katılma hedefine öncelik vereceğini yazan gazete, Başbakan Kostas Simitis'in geri adım atarak, Öcalan olayında başlangıçta reddettiği sorumlulukları üstlendiğini ve hükümetinin 3 ağır topunu kurban verdiğini belirtti.

‘Öcalan fiyaskosunun’ Yunan hükümetini yakın gelecekte olumsuz etkileyeceğini ve Yunan iç politikasının ‘Kürtleştirildiğini’ yazan Le Soir, Yunanistan'ın, terör örgütü başını ülkeye gekiren aşırı milliyetçilerin dizginlerini boş bırakmanın, bu tür krizlerin altından kalkacak devlet yapısını oluşturmamanın ve terör örgütü PKK ile mesafeli olmak yerine ilişkileri sürdürmenin bedelini ödediğini belirtti.

GENÇLERLE SÖYLEŞİ

Gazete, ayrıca Belçika'da yaşayan genç Türkler'le yapılmış küçük söyleşilere de yer verdi. Gençler, ‘‘PKK'nın terör örgütü olduğu, Öcalan'ın yakalanmasıyla teröristlerin başsız kaldıkları, Türk Bayrağı'nın yakılmasının hoş görülemeyeceği, ancak Belçikalılar'ın bu tür milli hislerden yoksun oldukları için anlayamayacakları’’ görüşlerini savundular.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!