Elektronik müziğin İstanbul zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Elektronik müziğin İstanbul zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2001 01:53

Halis muhlis İngiliz malı Global Underground İstanbul'da üs kuruyor. Dünyanın en baba kulüp organizasyonlarına imza atan Global Underground müzik ve organizasyon şirketi, sonunda programına İstanbul'u da aldı. Global Underground 27 Ekim gecesi görkemli bir partiyle ‘‘Heeey ben geldim!’’ diyecek.

Dünyanın her yerindeki clubber'ların kalbini ‘‘güp güp’’ attıran Global Underground, New Castle'da iki genç girişimci Andy Horsefield ve James Todd, nam-ı diğer "Boxed Boys" tarafından kuruldu. Ceplerindeki tüm parayı Tony de Vit ile yaptıkları ilk albüme gömen iki kafadar, alışılmış albüm kalıplarından farklı olarak DJ setlerinden oluşan albümlere imza atmaya karar vererek bu işe giriştiler.

Açıkçası çok da iyi etmişler. Aradan geçen dört yıldan sonra dünya elektronik müziğinin zirvesine kurulmuş bir marka yaratmayı başardılar: Global Underground. Şirketin albümlerden, promosyon malzemelerine ve kendi adlarını taşıyan organizasyonlara kadar uzanan geniş bir açılımı var.

Global Underground göle yoğurt çalmayı başarınca dünyanın diğer büyük kentlerinde stratejik ortaklıklar kurarak, organizasyonlarını dünya çapında yaymaya başladılar. Global Underground'un standart bir albüm serisi var. Ünlü DJ'lerin dünyanın en büyük şehirlerinde sundukları performanslarından oluşan bu seride her albüm o kentin adını taşıyor.

İbiza, Los Angeles, Londra, Uruguay, Tokyo, Tel Aviv ve liste uzayıp gidiyor. Bunlar Global Underground'un el attığı şehirlerden bazıları. Peki bu şehirlerin en sonuncusu hangisi dersiniz? Bildiniz, İstanbul! Bundan sonra Urban Bug ve Equinox Music and Entertainment ortak olarak İstanbul'da Global Underground'u temsil edecek. Yani müzik ayağını Equinox Music and Entertainment, organizasyon ayağını Urban Bug yürütecek.

Gelelim 27 Ekim gecesi saat 22.00'den itibaren ortalığı dağıtacak partiye. Maslak Venue'deki partinin kuyruklu yıldızı Global Underground'un harika çocuklarından Steve Lawler. Ayrıca bizim DJ'lerden Macit (909) ve Tangun (909) da plak çevirecek. Ayrıntılı bilgi için: www.urbanbug.com


Eğlence otobüsü turda


İçinde DJ ve dansçıların yer aldığı ve istenildiği an sahneye dönüşen ‘‘Miller DJ Tour’’ tırı 22 Ekim'de Bilkent Üniversitesi'nde 23 Ekim'de İTÜ Maslak'ta duracak.


Miller DJ Tour'da DJ'ler Kürşat, Uğur, Mousse, Ali, Hassan ve Fuchs çalıyor. ‘‘Miller Clubeer Time’’ kapsamında Babylon'da haftasonu düzenlenecek gecedeyse 26 Ekim akşamı ‘‘Different Drummer Sound System featuring DJ Dick (Rockers HiFi) and Adam Regan (Different Drummer) (Londra)’’ çalacak. 27 Ekim'deyse ‘‘The Amalgamation of Soundz’’ sahne alacak.

‘‘DJDick & Adam Regan’’ ikilisini oluşturan Richard DJ Dick Wittingham ve Glynn Bigga Bush, ilk albümleri ‘‘Rockers to Rockers’’da drum and bass, film müzikleri, slow motion kıvrımlar ve yeraltından gelen kaçınılmaz bas sarsıntılarıyla deneyselliğin zirvesine ulaştılar. İkilinin ikinci albümlerinin adı ‘‘Mish Mashin’’ ve son albümleri ise 'Overproof'.

Dr Phar-C (Mark Harbottle) ve J-C (Jean-Claude Thompson) ikilisinden oluşan ‘‘The Amalgamation of Sounds’’ ise ambient, drum and bass, deep house gibi türlere kattıkları caz dokunuşlarıyla kulüpleri zengin dokulu müzikleriyle dolduruyorlar. Parmaklarını ister Latino House, ister ambient, ister downtempo plakların üzerine dokundursunlar, ortaya ayırt edilebilir bir ezgi çıkıyor. Ritme dair özgün fikirler, nitelikli bir sound'la icra edilmiş enstrümanlardan çıkan sesler ve kulağa hoş gelen melodik çizgilerle dinleyiciyi kendine çeken müzikleri karmaşık ve cesur.


En hakiki buluşma noktası


Manzarası, lezzetli yemekleri ve dans müziğinin iyi örneklerini sunmasıyla tanınan J&B'nin Buluşma Noktası Joyeux Ortaköy açıldı. Romantik bir akşam yemeğinden kalabalık doğumgünü yemeklerine, evlilik yıldönümü davetinden dans dolu bir geceye kadar her türlü eğlenceye imkan tanıyan J&B'nin Buluşma Noktası Joyeux Ortaköy, sonbahar ve kış sezonuna yeniden renk getirecek gibi görünüyor. Mimari özellikleri ve dekorasyonuyla 21. yüzyılın yeni yorumuna sahip Joyeux Ortaköy, başta deniz mahsüllü risotto'su, kalkan ızgarası ve Joyeux Çikolatalı'sı olmak üzere uluslararası mutfağıyla damaklara, chill out'tan acid jazz'a, Latin House'dan techno'ya uzanan müzik yelpazesiyle kulaklara, İstanbul Boğaz manzarasıyla gözlere hitap etmek üzere mutlu birkaç saat geçirmek isteyen herkesi bekliyor.


İstanbul kulüplerinin en uzun ömürlülerinden biri olan (((godet))) 24 Ekim'de yeni sezon açılışını yapıyor. (((godet))) Türkiye'ye getirdiği elektronik müzik anlayışıyla gençler arasında yepyeni bir kültür yarattı. Mekan kış boyunca pek çok partiye ev sahipliği yapacak. Ayrıntılı bilgi için: www.soap-system.com

Olimpos'ta Hindistan'ın Goa eyaletinde yapılanlara benzeyen bir ‘‘trance’’ partisi yapılacak. Parti için gerekli olan animasyonlar, ışık ve ip görüntüleri Goa'dan gelen DJ'ler tarafından yapılacak. İsteyenler 26 Ekim 23.00'te Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nun önünden kalkacak olan otobüslerden (29 Ekim 17.00'de de dönüş) yararlanabilecek. Ücret kişi başına 50 milyon TL, bu fiyata otobüs gidiş dönüş ücreti ve partiye giriş dahil. Tel: (0212) 251 42 84

Türkiye'nin ilk ve tek British music & dance kulübü ZOO İstanbullu müzik ve eğlence tutkunlarına hizmet vermeye başladı. Haftanın her günü yüksek donanımlı müzik ve ışık sistemi eşliğinde 20.00 ve 04.00 saatleri arasında açık olan ZOO, alternatifsiz bir eğlencenin kapılarını aralıyor. Sıraselviler Cad., No: 69/2 Taksim (Eski Kemancı Orta Kat)

Bugüne kadar Avrupa'nın en büyük eğlence metropollerinde düzenlenen MTV Dance Party'nin İstanbul ayağı 27 Ekim Cumartesi günü Taksim 7th House'da gerçekleşecek. HIP Prodüksiyon'un organizasyonuyla gerçekleşecek partide Avupa'nın en popüler DJ'lerinden Dave Angel ve İstanbul'un tanınmış DJ'lerinden DJ U.F.U.K ve DJ Met çalacak.

Ayrıca partinin sponsorluğunu üstlenen Durex'in de bir sürprizi var. Aynı gece saat 02.00'de yapılacak çekiliş sonucu bir çift Durex-MTV Party'nin 17 Kasım'da Mecca'da gerçekleşecek Prag ayağına konuk olma şansını yakalayacak. Bütün masraflar ve içeri giriş sağlanacak. Üstelik Prag'daki partide DJ Roger Sanchez çalacak.


etkinlik takvimi


Pax Productions'ın sunduğu MINT III partisi 26 Ekim Cuma gecesi Club Milk'te gerçekleşeçek. Partiye Tangun [909pro], Mert Yücel [dx/alola] ve Göknil Gökmen (dx) katılıyor. Giriş 10 milyon TL, ayrıntılı bilgi için: www.mintmint.com

Parkorman icinde bulunan Vespa Club'daki 'Reset after work' kapsamındaki etkinlikler devam ediyor. Her gün 20.01-23.29 arası DJ Mir çalıyor, 21.01-22.03 arasıysa happy hour.


HAFTANIN LİSTESİ


Bu hafta Lenny Kravitz'in en sevdiği albümler

1 Inner Visions Stevie Wonder

2 Electric Ladyland Jimi Hendrix

3 Rasta Man Vibration Bob Marley

4 Bitches Brew Miles Davis

5 1 Zepplin

6 3rd album Jackson 5

7 Dark Side of the Moon Pink Floyd

8 Imagination Gladys Night and the Pips

9 Abbey Road Beatles

10 I Want You Marvin Gaye


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!