Elektrikli battaniye ölümüne sebep oldu

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli battaniye ölümüne sebep oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 17:03

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde elektrikli battaniyedeki kaçak akıma kapılan Ali Ümüksüz hayatını kaybetti. Bu ölümle 2015'te elektrikli battaniye kullanırken kaçak akım ve çıkan yangınlar nedeniyle hayatlarını kaybedenlerin sayısı yükseldi.Öte yandan Ordu'da önceki gün elektrikli battaniyeden çıkan yangında 9 kişi ölümden döndü

Haberin Devamı

Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde elektrikli battaniyeyle uyurken akıma kapılan 60 yaşındaki Ali Ümüksüz, yaşamını yitirdi. Olay, dün saat 20.00 sıralarında Manavgat’a bağlı Hatipler Mahallesi’nde meydana geldi.

Eşinden ayrı yaşayan 60 yaşındaki emekli Ali Ümüksüz’e telefonla ulaşamayan kızı jandarmadan yardım istedi. Bunun üzerine jandarma Ümüksüz’ün oturduğu apartmana gitti. 3 katlı apartmanın zemin katındaki daireye giren jandarma, yatakta Ali Ümüksüz’ün cansız bedeniyle karşılaştı.

Yapılan incelemede Ümüksüz’ün elektrikli battaniye ile uyurken akıma kapılarak yaşamını yitirdiği belirlendi.

Birkaç gündür beklediği tespit edilen Ümüksüz’ün cesedi, savcının incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

KISA DEVRE YANGIN ÇIKARDI!

Elektrikli battaniye ölümüne sebep oldu


Ordu’nun Fatsa ilçesinde de önceki akşam Suriyelilerin kaldığı bir evde elektrikli battaniyenin kısa devre yapması sonucu yangın çıkmıştı.

Haberin Devamı

Yatağın alev alması sonucu başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Evde bulunan 9 kişi dumandan etkilenerek kendilerini güçlükle dışarı attı. Bölgeye gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği 9 Suriyeli’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın güçlükle kontrol altına alındı. Soruşturma sürüyor.

 

Elektrikli battaniyenin zararlarından korunmak için nasıl kullanılmalıdır?
Elektrikli battaniye ile 15. 20 dakika yatak ısıtıldıktan sonra, sadece düğmesini kapatmak yetmez, fişinden mutlaka çekilerek, elektrik ile bağlantısı kesilmelidir. Elektrikli battaniye, elektrik kaçağı sebebi ile, bir kaç dakika içinde büyük bir yangın çıkarabilecek tek elektrikli alettir. Çünkü elyaf ve yün gibi maddeler son derce yanıcı maddelerdir. En ufak bir kıvılcım dahi, yatağın ve yorganın bir anda tutuşmasına neden olacaktır. Elektrikli battaniye, özellikle yatağını ıslatan çocuklar için, çok tehlikelidir. Çocuklar yatağını ıslattığı zaman, en ufak bir kaçakta dahi, çok ciddi elektrik çarpmasına maruz kalabilirler. Ayrıca eski ve yıpranmış elektrikli battaniyeler kesinlikle kullanılmamalı. Uyurken elektrikli battaniye kesinlikle kapatılmalı ve fişi prizden çekilmelidir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!