Elektrik-elektronik mühendisleri buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Elektrik-elektronik mühendisleri buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2001 16:56

Eleco-2001” uluslararası elektrik-elektronik mühendisliği sempozyum ve fuarı 7 kasım'da bursa'da açılacak sempozyumda 23 ülkeden 153 bildiri sunulacak, 45 firma fuarda ürünlerini sergileyecek.

Haberin Devamı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Bursa Şubesi'nce düzenlenen ''ELECO-2001 Uluslararası Elektrik-Elektronik Mühendisliği Sempozyum ve Fuarı'' 7 Kasım Çarşamba günü Bursa'da açılacak.

Sempozyuma 23 ülkeden akademisyenler katılacak ve 153 bildiri sunacaklar. 45 firmanın fuarda ürünlerini sergileyecek.

EMO Bursa Şube Başkanı Emir Birgün, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Vakfı (TÜBİTAK) Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı (BUTAL) merkezinde gerçekleştirilecek sempozyum ve fuar etkinliklerinin, Uludağ Üniversitesi (UÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Uluslararası Elektrik-Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) ve TÜBİTAK tarafından da desteklendiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Birgün, sempozyum için 400 dolayında katılımcı beklediklerini belirterek, 23 ayrı ülkeden gelecek akademisyenlerin 153 bilimsel bildiri sunacaklarını, 45 firmanın ise fuarda ürünlerini sergileyeceğini bildirdi.

ELECO-2001'in 7 Kasım Çarşamba günü Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılacak açılış töreni ile başlayacağını alacağını belirten Birgün, törene EMO Genel Başkanı Ali Yiğit'in de katılacağını kaydetti.

UÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Oktay da, sempozyumda Türkiye'nin telekominikasyon ve enerji gibi hayati derecede önemli konularının tartışılacağını söyledi.

Oktay, Ortadoğu, Balkanlar ve Avrupa ülkelerinden gelecek katılımcıların sunacağı bilimsel bildirilerin, Türkiye'deki gelişmeleri takip ve karşılaştırma olanağı bulma açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Oktay, sempozyumda sunulacak bildirilerin özetlerinin, uluslararası düzeyde etkinliği olan bilimsel yayınlarda yer alacağını söyledi.

ELECO-2001 Uluslararası Elektrik-Elektronik Mühendisliği Sempozyum ve Fuarı, 17 Kasım Pazar günü sona erecek. (A.A)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!