Elazığ'da katliam: 6 ölü

Güncelleme Tarihi:

Elazığda katliam: 6 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2009 10:49

ELAZIĞ’ın Baskil İlçesi'ne bağlı Karaali Köyü'nün Buhan Mezrası'nda akli dengesi bozuk olduğu ileri sürülen Haşim Yükselen, yanına iki oğlunu da alıp katliam yaptı. Pompalı tüfeklerle önce kardeşini yaralayıp yengesini öldüren Haşim Yükselen ve oğulları, kayısı bahçesinde çalışan köylüler ve işçilere rastgele ateş etti. Saldırıda 6 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Saldırının ardından kaçan baba Haşim Yükselen ile oğulları aranıyor.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Karaali Köyü'nün 15 haneli Buhan Mezrası'nda oturan ve akli dengesi yerinde olmadığı ileri sürülen Haşim Yükselen (50), bugün saat 06.30'da oğulları Metin (26) ve N.'yi (17) de yanına alarak pompalı tüfeklerle dehşet saçtı. Görgü tanıklarının anlattığına göre Haşim Yükselen oğullarıyla birlikte yıllardır küs olduğu kardeşi Mehmet Yükselen'in evine yöneldi. Evin önünde yengesi Emine Yükselen'i öldüren Haşim Yükselen, yaraladığı kardeşi Mehmet Yükselen'in de öldüğünü zannederek bırakıp, yakındaki kayısı bahçesine yöneldi. Baba ile iki oğlu burada pompalı tüfeklerle bahçede bulunanlara rastlara ateş ettikten sonra dağlık alana kaçtı.

4 KİŞİ OLAY YERİNDE, 2 KİŞİ HASTANEDE ÖLDÜ

Haşim Yükselen ve oğullarının pompalı tüfeklerinden çıka kurşanlarla kaysı bahçesinde çalışan İbrahim Esendemir (80), oğlu İzzet Esendemir (35) ve torunu Samet Sis (12) ile evinin önünde vurulan Emine Yükselen (36) olay yerinde yaşamını yitirdi.

Saldırıda ağır yaralananlardan Nafiye Coşkun (54) ile oğlu Mustafa Coşkun (28) ise  kaldırıldıkları Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

7 YARALI İKİ HASTANEYE KALDIRILDI

Yükselen ailesinin fertlerinin saldırısında yaralanan Mehmet Hanefi Çoşkun (24), Orhan Çoşkun (61), Mehmet Yükselen (49), Kenan Sürekli (27) Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne, adları öğrenilemeyen 3 yaralı ise Elazığ Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olaydan sonra Baskil Kaymakamı Mustafa Irmak köye gelerek incelemelerde bulunurken, kaçan baba ile iki oğlunun yakalanması için jandarma ekipleri geneç çaplı operasyon başlattı. Haşim Yükselen’in 14 yaşındaki oğlu N.Y. de jandarma tarafından evinden gözaltına alındı. Haşim Yükselen'in, 4 yıl önce eşini kaybetitği, bir oğlunun da askerde olduğu öğrenildi.

KÖYLÜLERE “SİZİ ÖLDÜRECEĞİZ” DEMİŞLER

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, olayda 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7 kişinin ise yaralandığını belirterek, “Zanlıların akli dengesinin yerinde olmadığı söyleniyor. Baba ile çocukları zaman zaman köylülerle tartışıyormuş. Baba köylülere bazen ‘Siz bizi öldüreceksiniz, siz bizi öldürmeden biz sizi öldüreceğiz’ gibi şeyler söylüyormuş. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor” dedi.

“GEÇEN YIL SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİK”

Saldırıda ağabeyinin eşi Nafiye Çoşkun ile yeğeni Mustafa Coşkun’u kaybeden 50 yaşındaki Rifai Coşkun, akli dengesi yerinde olmadığını ileri sürdüğü Haşim Yükselen ile çocukları için geçen yıl köy muhtarı ile birlikte Cumhuriyet savcılığına ve Jandarmaya şikayette bulunduklarını söyledi. Rifai Coşkun, DHA muhabirine olay şöyle anlattı:

 “Biz bu ailenin köyde böylesi bir şey yapabileceğini düşünerek silahlarının alınması için geçen yıl Baskil Cumhuriyet Savcılığı ile İlçe Jandarma Komutanlığı'na başvuruda bulunduk. Ancak bir girişimde bulunulmadı. Olay saatinde ben evde oturuyordum. Silah sesi üzerine dışarı çıktım ve kayısı bahçesine gittim. Abim Orhan Coşkun, eşi Nafiye Coşkun ile çocukları Mustafa Coşkun’u kanlar içinde yerde gördüm. Durumu yetkililere ilettik. Bazı yaralıları biz kendi imkanlarımızla, bazısını ise köye gelen ambulanslar hastanelere kaldırdı. Olayda yengem Nafiye ile yeğenim Mustafa Coşkun’u kaybettim. Ağabeyim Orhan Coşkun’un durumu ise ağır.”

KÖYDE DIŞLANMIŞLARDI

Akrabaları Nafiye Çoşkun ve Mustafa Coşkun’u kaybeden Bayram Erkuş ise, Haşim Yükselen ile çocuklarının yaklaşık iki yıldır köyde ellerinde silahlarla gezdiğini belirterek “Köylülere sürekli asarım, keserim, öldürürüm gibi tehditlerde bulunuyordu. Biz de Baskil ilçe jandarma komutanlığı ile savcılığa başvurduk. Ancak bir girişimde bulunulmadı” dedi.

Haşim Yükselen ve oğullarının köyde dışlandığını kaydeden Bayram Erkuş, “Kimse onları adam yerine koymuyor, içlerine almıyordu. Sabah saat 06.30’da iki oğluyla birlikte ellerindeki pompalı tüfeklerle mezrada önüne gelene ateş ettiler” diye konuştu.

4 YIL ÖNCE KARDEŞİNE POMPALIYLA ATEŞ ETTİ

Eski köy muhtarı Hanbey Esendemir, köyde Haşim Yükselen ile kardeşi Mehmet Yükselen arasında herhangi bir sorun bulunmadığını, Haşim Yükselen'in 4 yıl önce eşini kaybedip, 4 çocuğuyla kaldıktan sonra psikolojik sorunlar yaşadığını ifade ederek şöyle dedi:
“Eşini kaybettikten sonra kardeşi Mehmet Yükselen'e pompalı tüfekle ateş etmiş. Olayın güvenlik güçlerine bildirilmesiyle evinde bulunan pompalı tüfeği alınmış, ancak kendisinin bir süre sonra yeniden tüfek ruhsatı aldığını duyduk. Haşim ve oğulları anneleri öldükten sonra kendilerini köylülerden soyutlamışlardı. Bugünkü olayı niye gerçekleştirdiklerini bilmiyoruz. Haşim ve çocukları önce amcaları Mehmet Yükselen'in eşi olan Emine Yükselen'i, daha sonra Mehmet Yükselen'e ateş ediyorlar. Mehmet Yükselen'in öldüğünü zannederek, evin aşağısında bulunan bahçede kayısı toplayan köylülerle diğer işçilerin yanına geliyorlar. Burada da ateş ederek diğerlerini öldürüyorlar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!