Elazığ’da ishal paniği

Güncelleme Tarihi:

Elazığ’da ishal paniği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2006 12:48

ELAZIĞ’ın Sivrice İlçesi'nde son bir haftadır günde yaklaşık 50 kişinin ishal şikayetiyle hastane ve sağlık ocaklarına başvurduğu açıklandı. Kaymakam Suat Yıldız, olaya salgın demenin yanlış olduğunu belirterek, tahlil için su numuneleri aldıklarını söyledi. Belediye Başkanı Hasan Karabulut ise, aşırı yağış nedeniyle su şebekesine sızma olabileceğini kaydetti.

5 bin nüfuslu Sivrice'de son bir haftadır artış gösteren ishal vakaları halkı tedirgin etti. İshal vakalarının salgına dönüştüğü iddia edilirken, Kaymakamı Suat Yıldız, 5 bin nüfuslu bir ilçede günde 50- 60 kişinin ishal olmasının, salgın olarak nitelendirilemeyeceğini belirtirek, “Ancak biz konunun ciddiyetini anlıyoruz. Tahlilleri yaptırıyoruz. Araştırmalar yaptırıyoruz. Olumsuz bir şey çıkarsa kamuoyuna açıklarız” dedi.

Belediye Başkanı DYP'li Hasan Karabulut ise, periyodik olarak suyu sürekli klorladıklarını belirterek, “Yağan yağmurlardan su şebekesine sızma olabilir. Şu anda suda herhangi bir mikroba rastlanmadı. Su örnekleri alarak tahlil için Elazığ’a gönderdik” dedi.

Sivrice Sağlık Ocağı'nda görevli doktor Engin Işık da günde 50- 60 kişinin kendilerine geldiğini ve ishal teşhisi koyduklarını kaydederek, “Çevre sağlıktaki görevlilere talimat verdik. Suyu Elazığ’a gönderdik. Su sonuçları henüz gelmedi. Yatılı bölge okulundaki 150 öğrenciyi de ishal vakası için muayene ettik. Aynı vaka orada da var. ilaç tedavisine başladık” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!