El Sadr: Irak halkı Batı’nın komplolarına alet olmamalı

Güncelleme Tarihi:

El Sadr: Irak halkı Batı’nın komplolarına alet olmamalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 18:23

Iraklı Şii lider Mukteda El Sadr, Amerikan işgal güçlerine Irak’tan çekilmesi konusunda çağrıda bulunarak, işgalcilerin Irak’ta ’diktatörler’ gibi davranmaya başladığını söyledi. Suriye’nin başkenti Şam’da bir basın toplantısı düzenleyen El Sadr, Irak halkının, Batı’nın komplolarına alet olmaması gerektiğini belirterek, "Batı’nın İslam’a karşı başlattığı savaştan dolayı sabrımız tükendi" dedi.

El Sadr, "Suçsuz ve silahsız halkımız İşgalciler tarafından öldürülüyor. İşgalciler ülkemizi terk etmiyor" diyerek, Irak halkının bir iç savaşa veya mezhep çatışmasına alet olmaması gerektiğini söyledi ve Irak’taki tüm İslam güçlerinin milliyetçilikten uzak kalması çağrısında bulundu. İşgal güçlerinin Irak’tan çekilmesi için bir takvim belirlenmesi gerektiğini belirten El Sadr, "İç savaşa veya mezhep çatışmasına alet olmamaya çağırıyoruz. Irak hükümetinin işgal güçlerini Irak’ta bırakmaya hakkı yoktur. Irak Parlamentosu’nun bu konuda oylama yapması gerekiyor" dedi.
El Sadr, Irak halkının, Batı ülkelerinin toprak ve halk birliğini hedef alan projelerine de alet olmamasını temenni ettiklerini belirterek, federe sistemin çözüm olmadığını, Irak halkının birliğinin tek seçeneği olduğunu kaydetti.
Ayrıca Suriye bugün yaptığı açıklamada, Irak’ta bugün yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını belirterek, bunun Irak’ta ülkenin birliğini hedeflediği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!