El öptürdü, 2 bileziğini çaldırdı

Güncelleme Tarihi:

El öptürdü, 2 bileziğini çaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2009 12:07

ADANA’da elini öpüp, oğlunun arkadaşı olduğunu ve hayır yapacağını söyleyen gence aldanan 56 yaşındaki Emine Köse, 2 bin lira değerinde 2 bileziğini çaldırdı. Köse, “Her zaman bu tip olaylara şaşar, insanların nasıl inandığını düşünürdüm, şimdi benim başıma geldi” dedi.

Haberin Devamı

Olay, Güzelyalı Mahallesi Anadolu Lisesi Caddesi’ndeki Cumhuriyet Parkı’nda meydana geldi. Komşusuyla birlikte pazara gitmek için evinden çıkan Emine Köse’nin parktan geçerken karşısına çıkan 2 dolandırıcıdan 20-25 yaşlarındaki bir kişi elini öpüp, “Anne beni tanımadın mı, ben oğlunun arkadaşıyım. Klimacılık yapıyorum. Sizin eve de gelmiştim” dedi. Genç dolandırıcı Köse ile samimiyet kurup, konuşurken, yanında duran ve onun amcası olduğunu söyleyen 55 yaşlarındaki dolandırıcı ise, “Madem sen yeğenimin arkadaşının annesisin, sana da hayrımız dokunsun” diyerek söze girdi. Köse’nin “Nasıl bir hayır?” diye sorması üzerine, aynı kişi, “Bizim bir akrabamız yeni öldü. Ölürken de vasiyet etti, ihtiyacı olan birine 2 bin lira vereceğiz. Senin bildiğin biri varsa bize yönlendir hem biz, hem sen sevap kazan” cevabını verdi. Dolandırıcı, cebinden çıkarıp, içinde 2 bin TL olduğunu söylediği bir zarfı Köse’ye uzattı, ardından, “Yalnız senin maddi durumun kötüyse verebiliriz. İyiyse sen kullanmamalısın. Çünkü sen kullanırsan olmaz” diye uyardı. Köse de, bunun üzerine, kolundaki 2 bileziği gösterip, durumunun iyi olduğunu, parayı ihtiyaç sahibi birilerine verebileceğini söyledi. Köse’nin oğlunun arkadaşı olduğu söyleyen dolandırıcı da, “Teyze, yanlış anlama, hayır işlerinde vebal var. Biz şu bilezikleri kontrol edelim de, gerçekten değerli mi bakalım, ondan sonra parayı teslim edelim, vebal altında kalmayalım” diyerek kolundaki 2 bileziği aldı.

Bilezikleri inceler gibi yapan 2 dolandırıcı, ardından koşarak hızla kaçtı. Bir anda neye uğradığını anlayamayan Köse, şaşkınlığı üzerinden atıp, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekiplerine yaşadıklarını gülerek anlatan Köse, “Şimdiye kadar çok duymuştum, kendi kendime de ‘bu insanlar nasıl böyle oyuna geliyor’ der kızardım. Ama aynı şeyi ben yaşadım. Elimi öptü, bilezikleri kaptı” diye ifade verdi.

Dolandırıcıları gördüğünde tanıyabileceğini söyleyen Köse, daha önce benzer suçu işlemiş kişilerin fotoğraflarının bulunduğu albümü incelemesi için Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!