El Muhaberat’ın hedefi Akçakale

Güncelleme Tarihi:

El Muhaberat’ın hedefi Akçakale
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 00:00

İSTİHBARAT birimlerinin hazırladığı raporda, 25 binden fazla Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin, Suriye istihbarat teşkilatı El Muhaberat’ın en önemli hedefleri arasında yer aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

İSYAN ORGANİZASYONU

Akçakale Sınır Kapısı’nda polis memuru Ferhat Avcı’nın şehit düştüğü olayların arkasında Suriye istihbaratının olabileceği şüphesini taşıyan Türk yetkililer, geçen 27 Mart’ta Akçakale’deki Şah Konaklama Tesisleri’nde çıkan isyanı da El Muhaberat’ın organize ettiğinin anlaşıldığını rapor ettiler. Kampta kalanlarla yüzyüze yapılan görüşmeler ve incelemeler sonucu isyanı çıkaranların bir süre sonra buradan ayrılarak Suriye’ye giriş yaptıkları belirlendi.  Hürriyet’e konuşan yetkililer şu bilgileri verdiler:

İÇLERİNDE İSTİHBARATÇI VAR

“Türkiye’de yaklaşık 400 bin Suriyeli mülteci var. Eğer Suriye’deki olayların sonu gelmezse mülteci sayısı yıl sonunda 1 milyonu bulur. Bu kadar insan içinde Suriye istihbaratı adına çalışanların olmaması imkansız. Sınır kapıları ve geçiş noktalarında çok sıkı güvenlik önlemi alınıyor. Zaten olaylar sıkı güvenlik önlemi alındığı için çıkarılıyor. Güvenlik konusunda kesinlikle taviz vermeyeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!