El-Kaideci’lerin avukatı Suriye’de çatışmada öldü

Güncelleme Tarihi:

El-Kaideci’lerin avukatı Suriye’de çatışmada öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 01:40

İstanbul’daki ikiz bombalı saldırıları sonrası başlayan El Kaide davalarının avukatlarından Osman Karahan, Halep’te Suriye ordusu ile girdiği çatışmada öldürüldü.

Haberin Devamı

El-Kaide örgütüne ilişkin bir kitap hazırlığında olan Karahan’ın cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi için ailesi girişimlere başladı. Karahan’ın ölümü, İstanbul Barosu’nun sitesinde de yer aldı. Baro, Karahan’ın bilgilerinin yer aldığı levhanın alt bölümünde 7 Ağustos 2012’de vefat ettiğini belirterek ailesine başsağlığı diledi. Karahan, 24 Mayıs 2012’de Ankara 12 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen El-Kaide örgütünün hücre yapılanmasına ilişkin davaya da avukat olarak katılmıştı. Karahan’ın avukatlığını yaptığı isimlerden bazıları şunlar:
-Louai Sakka İstanbul’da 15-20 Kasım 2003’de HSBC Bankası ile İngiliz Başkonsolosluğu ve 2 sinagoga düzenlenen bombalı saldırıların beyni. Ayrıca El Kaide’nin Irak sorumlusu El Zerkavi’nin üstdüzey yetkilisi olduğu ileri sürüldü.
-Harun İlhan 15-20 Kasım saldırılarını gerçekleştiren El-Kaide’nin Türkiye yapılanmasında şûra üyesi olduğu öne sürülen Harun İlhan’ın da arasında bulunan bazı sanıklar.
-Metin Kaplan Anadolu Federe İslam Devleti/İslami Cemaat ve Cemiyetler Birliği (AFİD/İCCB) Başkanı. Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs ettiği iddia edildi.
-Engin Varol Kartal, Yakacık’taki Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası’na yapılan bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği gerekçesiyle yargılandı.
Kendi de yargılandı İnsan Hukukunu Koruma Derneği’nin kurucusu Karahan, kendisi de El-Kaide üyesi olduğu ve örgüte para aktardığı gerekçesi ile hakim karşısına çıktı. İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Karahan, delil yetersizliğinden beraat etti. Karahan ayrıca El-Kaide’nin propagandasını yapmak, duruşma salonuna silahla girmek suçlarından da hakim karşısına çıktı. El-Kaide üyesi olduğu gerekçesi ile yargılanan Karahan’ın, El-Kaide davasında avukatlık yapması yasaklanmıştı. Karahan’ın beraat etmesi üzerine bu yasak da kalkmıştı.
Çeteden tutuklandı Tarihi eser gasp ettiği gerekçesi ile aranan Ahmet Gündüz’ün kaçmasına yardım ettiği iddiasıyla Beşiktaş’taki adliyede katıldığı bir duruşmadan çıkışta gözaltına alınan Karahan, bir süre tutuklu yargılandıktan sonra tahliye olmuştu. Ayşegül USTA / İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!