El Kaide’nin 2 numarası öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

El Kaide’nin 2 numarası öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2011 00:00

Usame bin Ladin’in 1 Mayıs’ta Amerikan özel güçlerinin düzenlediği operasyonda ölmesinden sonra terör örgütünün Eymen el Zevahiri’den sonra iki numarası olan Atiye Abdürrahman da Pakistan’da öldürüldü.

ABD yönetiminden bir üst düzey yetkili, Abdürrahman’ın 22 Ağustos’ta Pakistan’ın aşiret bölgesi Veziristan’da insansız uçak saldırısı sonucu öldürüldüğünü söyledi. 41 yaşında olduğu sanılan Abdürrahman, 2009 Aralık ayında Pakistan’ın Host kentinde 7 CIA görevlisinin öldürüldüğü saldırıyı da planlamıştı. Saldırıdaki canlı bomba, eşi Türk olan Ürdünlü üçlü ajan Halil Ebu Mulal el Belavi idi.
Abdürrahman, bir zamanlar Bin Ladin’in sırdaşıydı ve onun İran temsilcisi olarak görev yapmıştı. Libyalı bir patlayıcı uzmanı olan Abdürrahman, son olarak örgütün çeşitli ülkelerdeki alt birimleriyle üst düzey yöneticiler arasındaki koordinasyonu sağlıyordu. El Kaide’nin yeni lideri Eymen el Zevahiri, Abdürrahman için “Özellikle Bin Ladin’in ölümünden sonra  örgütü yönetmekte ona çok güveniyorum” demişti. Bin Ladin’in öldürüldüğü Abbotabad kentindeki evinde ele geçirilen dosyalara göre Abdürrahman operasyonel konuda örgütün en önemli üyesiydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!