El Aksa Şehitleri Tugayının liderlerinden biri öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

El Aksa Şehitleri Tugayının liderlerinden biri öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2006 09:43

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın Nablus kentine düzenlediği baskında radikal Filistin gruplarından El Aksa Şehitleri Tugayının liderlerinden birini öldürdüğü bildirildi.

Filistin güvenlik kaynakları, Nablus'ta çıkan çatışmada aralarında önde gelen bir militanın daha olduğu 5 kişinin de yaralandığını kaydetti.
Bir İsrail ordu sözcüsü de Nablus'ta ilk önce silahlı Filistinlilerin ateş açtığını, kendilerinin de karşılık verdiğini söyledi.
Bölgeden gelen haberlerde öldürülen militanın İsrail'de intihar saldırılarının hazırlanmasına yardım etmekle suçlanan Fadi Kafişa olduğu ifade edilirken, İsrail ordu sözcüsü Kafişa'nın öldürüldüğünü doğrulamadı.

GAZZE

Bu arada, Gazze Şeridi'nde Halk Direniş Komitelerinin yerel liderlerinden Raid Ennal'in, kimliği belirlenemeyen kişilerce öldürüldüğü bildirildi. Ennal'in Gazze kenti yakınındaki mülteci kampında vurularak öldürüldüğü kaydedildi. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken, olayın Filistinli gruplar arasındaki iç çatışmanın sonucu olabileceği yorumları da yapılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!