Ekonomik savaÅŸ sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik savaş sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2001 13:09

11 Eylül saldırılarının ardından ABD'nin açıkladığı terörist örgütlere karşı başlatılan mali savaş dünya genelinde devam ediyor. Bu kapsamda Birleşik Arap Emirlikleri ve İngiltere'de bir çok kurum ve kişinin hesaplarına el konuldu.

Haberin Devamı

İNGİLTERE, 10 MİLYON DOLARLIK HESAPLARI DONDURDU 
   Â
İngiltere hükümeti, uluslararası terörle mücadele kapsamında başlattığı operasyonlarda, son bir haftada, terörizmle bağlantısı olduğu iddia edilen mali kuruluşların 10 milyon 200 bin dolarlık hesabını daha dondurdu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, ABD'deki saldırıların bir numaralı sorumlusu olarak gösterilen Usame Bin Ladin ve örgütü El Kaide`nin ABDve Avrupa'daki mali şebekelerine karşı başlatılan operasyonlar çerçevesinde, El Bereket ve El Takva adlı mali kuruluşların hesaplarının dondurulduğunu belirtti.

BAE, 62 KİŞİ VE KURULUŞUN MALVARLIĞINI DONDURUYOR
   Â
BirleÅŸik Arap Emirlikleri Merkez Bankası, ülkedeki mali kurumlara, ABD'nin terörizmle baÄŸlantılı bulduÄŸu 62 kiÅŸi ve kuruluÅŸun malvarlığının dondurulması talimatı verdi.Â

Merkez Bankası, talimatı yerine getirmeyen kurumların ABD ve diÄŸer ülkelerdeki malvarlıkları ve faaliyetlerine el konulacağını ve bu kurumlara ağır cezalar verileceÄŸi konusunda uyarıda bulundu.Â

ABD Hazine Bakanlığı, El Kaide ve diğer terörist örgütlerle ilişkileri olduğu gerekçesiyle malvarlıklarının dondurulmasına karar verdiği 88 örgüt ve kişiden oluşan listeye hafta içinde 62 yeni isim eklemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!