(Eko) SINIR ÖTESİ BAYRAMLAŞMANIN TİCARETE

Güncelleme Tarihi:

(Eko) SINIR ÖTESİ BAYRAMLAŞMANIN TİCARETE
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 12:25

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ndeki sınır kapısında, 7 yıldan bu yana dini bayramlarda gerçekleştirilen sınır ötesi bayramlaşmanın, ticari ilişkilere olumlu katkı sağladığı bildirildi.



-SINIR ÖTESİ BAYRAMLAŞMANIN TİCARETE KATKISI...

(FOTOĞRAFLI)

CEYLANPINAR (A.A) - 16.01.2005 - Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ndeki sınır kapısında, 7 yıldan bu yana dini bayramlarda gerçekleştirilen sınır ötesi bayramlaşmanın, ticari ilişkilere olumlu katkı sağladığı bildirildi.
Ceylanpınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rıdvan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda Ceylanpınar'a giriş yapan 4 binin üzerindeki Suriye vatandaşının yaklaşık 100 bin YTL tutarında alışveriş yaptığını söyledi.
Özellikle halı, giyim, züccaciye ve elektrikli ürünlere rağbet eden Suriyeliler'in 2 günlük ziyaretleri sırasında yaptıkları alışverişle esnafın yüzünü güldürdüğünü aktaran Öztürk, iki ülke arasındaki olumlu gelişmelerin, ticari ilişkilerle arttırılması gerektiğini kaydetti.
Esnafın ortak beklentisinin Ceylanpınar Sınır Kapısı'nın, en kısa zamanda gümrük kapısı olarak da faaliyet göstermesi yönünde olduğuna işaret eden Öztürk, şunları söyledi:
“7 yıldan bu yana dini bayramlarda gerçekleştirilen, sınır ötesi bayramlaşma ticari ilişkilere olumlu katkı sağladı. Bunda bayramlaşmanın yıllardır istikrarlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesinin de etkisi oldu. Olumlu havanın aynı şekilde sürdürülebilmesi için Suriye ile ticari ilişkileri arttırmak gerekiyor.”
Ceylanpınar Kaymakamı Musa Uslan ise 7 yıldan bu yana ilçede yaklaşık 22 bin 500 kişinin, Suriyeli akrabalarıyla, bayramlarda yüz yüze görüşme fırsatı bulduğunu belirtti.
Bayramlaşmalar sayesinde olumlu yönde seyreden iki ülke arasındaki ilişkilerin, ticarete de yansıdığını belirten Uslan, bu durumun ilçedeki esnafın işlerini de arttırdığını kaydetti.
(AYD-DAŞ-İSM-MAB)

12:09 16/01/06
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!