Eko Bülten

Güncelleme Tarihi:

Eko Bülten
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2006 00:00

FAO’dan gıda mühendislerine madalya

BİRLEŞMİŞ Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi Abdellatif Tabet, Dünya Gıda Gününe verdiği önem ve düzenlediği etkinliklerden dolayı Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odasına (GMO) bir teşekkür mektubu ile takdir madalyası verdi. Madalya töreninde konuşan Tabet, Dünya Gıda Gününde etkinlikler düzenleyerek, açlık ve yoksullukla mücadeleye verdiği katkılar nedeniyle Gıda Mühendisleri Odasına teşekkür etti. Dünya üzerinde 850 milyon insanın gece yatağa aç girdiğini belirten Tabet, bunun nedeninin yetersiz gıda üretimi değil dengesiz dağılım olduğunu bildirdi.

TMMOB 15 bin kişiyle meydanlara iniyor

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) bugün Ankara’da 15 bin kişinin katılacağı mitingle, yabancı sermaye ve eğitimdeki devlet otoritesini yok edici gelişmelere tepki gösterecek. Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak mitingde, enerji sektöründeki dışa bağımlılığın artmasıyla birlikte, nükleer enerji santralleri ve benzeri "maceralardan" vazgeçilmesi istenecek. Kamu hizmeti alanlarının yabancı sermaye "istilasına açılmasına" ve "eğitim hizmetlerinin pazar haline getirilmesine" karşı tepkilerin göstekler

Avrupa Birliği’nden  CE müjdesi

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye CE belgesi vermesini geciktirdiğini bildirerek, "Neyse dün aldığımız bir habere göre AB Komisyonu’nun CE yetkisi vermemiz konusunda hazırlık yaptığı öğrenildi" dedi. Coşkun, bakanlığı ile Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığının ortaklaşa yürüttükleri Piyasa Gözetim Faaliyetleri konularını içeren "Eşleştirme (Twinning)" projesinin tanıtılması amacıyla düzenlenen başlangıç toplantısına katıldı. Ali Coşkun, yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye CE belgesi vermesini geciktirdiğini bildirerek, "Dün aldığımız bir habere göre AB Komisyonu’nun CE yetkisi vermemiz konusunda hazırlık yaptığı öğrenildi" dedi.

Engellilere bilimsel iş projesi

AVRUPA Birliği destekli sosyal kalkınma projeleri kapsamında hayata geçirilen ENOTHE (Avrupa İş ve Uğraş Terapisi Yüksek Öğrenim Ağı) Projesi’nin tanıtım gecesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde verilen iftar yemeğiyle gerçekleştirildi.38 bilim adamının eğitim sürecini başlatan projenin tanıtım gecesinde yaklaşık 150 yerli ve yabancı bilim adamı bir araya geldi. Proje, sokak çocukları, engelliler ve yaşlıların iş ve uğraş terapileriyle yeniden toplumsal hayata katılmalarını hedefliyor.

Gıda güvencesi tartışılıyor

TMMOB Ziraat Mühendisleri, Gıda Mühendisleri ve Kimya Mühendisleri Odaları, "Dünya Gıda Günü" nedeniyle bugün Milli Kütüphane Konferans Salonu’nda bir sempozyum düzenleyecek. Sempozyumda gıda güvencesi tartışılacak. Sempozyum, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Küçük ve Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Petek Ataman’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Bursa rekor başvuru

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin üniversite, lise ve ilköğretim öğrencilerine verdiği burs başvurusu için 10 günde 100 bin Ankara’lı müracat etti. 25 Ekim’e kadar www.ankara.bel.tr adresinden burs müracatı için başvuru yapılabilecek

Jeotermal sempozyumu

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı,Türkiye’nin toplam jeotermal enerji potansiyelinin değerlendirilmesi için gereken yasal çerçevenin bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!