Eko Bülten

Güncelleme Tarihi:

Eko Bülten
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2006 00:00

Benzin fiyatları düştü geçti

TÜRKİYE Petrol Rafinerileri A.Ş’nin (TÜPRAŞ) 95 oktan kurşunsuz benzin türlerinin rafineri çıkış fiyatlarında dün yaptığı ayarlamanın ardından, dağıtım firmaları da pompa fiyatlarında ortalama 1-2 YKr’lik indirim yaptı. Yeni ayarlamayla Ankara akaryakıt bayilerinde 95 oktan kurşunsuz benzin fiyatı litrede 2,71 ile 2,73 YTL arasında, değişen fiyatlarla satılmaya başladı. Ankara’da bazı dağıtım şirketlerinin uyguladığı, 95 oktan kurşunsuz benzinin bugünden geçerli yeni fiyatları (litre/YTL) şöyle:

ÖTV artışı Resmi Gazete’de

SIVILAŞTIRILMIŞ Petrol Gazı (LPG) ile, sıvı ve gaz halindeki propan ve bütanın fiyatlandırılmasında alınan Özel Tüketim Vergisinde (ÖTV) 6 Ekimde yapılan artış, dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı ile sıvılaştırılmış ve gaz halindeki bütan ve propan ile LPG’deki ÖTV tutarı, kg’da 0,7433 YTL’den, 0,7940 YTL’ye yükseltildi. Bu arada söz konusu vergi artışı, bu ürünlerin rafineri çıkış fiyatlarında yapılan indirimle dengelenmiş ve perakende satış fiyatlarında bir değişiklik yapılmamıştı.

Gecekondu yetkisi TOKİ’ye geçiyor

1966’dan bu yana yürürlükte olan Gecekondu Yasası uyarınca, dar gelirli ve konutsuz vatandaşların ucuz konut sahibi olmalarının sağlanması ve gecekondulaşma eğilimlerinin ortadan kaldırılması amacıyla Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na verilen yetki ve görevlerin TOKİ’ye devredilmesini öngören yasa tasarısı TBMM’ye sunuldu. Tasarı, Başkent’te 70 bin civarında olan gecekondu sahiplerini de yakından ilgilendiriyor. Tasarıda, "Gecekondu Yasası uygulamalarının ve finansman kaynağının aynı kurumun idaresi altında olması, uygulamaların daha hızlı, etkin ve sağlıklı yürütülmesi bakımından gerekli görülmektedir" denildi. Ayrıca tasarıyla TOKİ’ye; daire başkanı, mühendis, mimar, şehir plancısı, tekniker, teknisyen, teknik ressam ve veri hazırlama işletmeninden oluşan toplam 14 kadro verilecek.

Pert araç satışı

ANKARA Sigorta’nın İnternet’te düzenlediği pert araç (hasarlı, kazalı) ihaleleri herkese açık hale getirildi. Şirketten yapılan açıklamada, daha önce kaportacılar gibi kısıtlı bir kesimin katıldığı ihaleleri geniş bir alana yaşmış oldu.

TOKİ’den altyapı ihalesi

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Aydın merkeze toplam 600 adet konut, genel, adaiçi altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı yaptırmak üzere ihale açtı. İhale, 23 Kasım 2006 tarihinde saat 14.00’de TOKİ’de

Ankara’da ilk paten pistli alışveriş merkezi

OPTİMUM Outlet Center, buz patenine gönül veren herkesi önümüzdeki günlerde açılacak olan buz pateni pistine davet ediyor. Türkiye’nin en büyük outlet merkezi, Ankara’nın ise 2. büyük alışveriş merkezi haline gelecek Optimum Outlet Center; alışveriş tutkunlarına ve sporseverlere farklı yaşam formları sunmaya hazırlanıyor.

SOSYAL YAŞAM MERKEZİ 18 hatlı bowling salonu, 1 adeti 4 boyutlu, toplam 14 sinema salonu ve içerisinde Ankara’nın ilk roller coasterını (hız trenini) bulunduran 10.500 metrekarelik eğlence parkurlarıyla sosyal yaşam için farklı alternatifleri bir arada sunacak olan Optimum Outlet Center’a; buz pateni pisti de eklenecek. Sosyal aktivite bakımından oldukça zengin bir mekán olan Optimum Outlet Center, Ankara’da, içinde buz pateni pisti olan ilk alışveriş merkezi olacak.

AB heyeti çocuk merkezini gezdi

AVRUPA İş ve Uğraşı Tedavisi Yüksek Öğrenim Ağı yöneticileri ve öğrencilerine, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’ni gezdiren Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, "Sosyal projelerin en ucuz iş bulma ve suç engelleme yöntemi olduğuna inanıyorum" dedi. Büyükşehir belediye Başkanı Gökçek, Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu’nun davetlisi olarak Ankara’ya gelen çeşitli AB ülkelerinden akademisyenler ve öğrencilerden oluşan yabancı konuklara, Ankara Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’nde belediyenin sosyal projeleri hakkında sinevizyon eşliğinde bilgi verdi. Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’ni, uygulama alan çalışması üssü seçen AB’li akademisyen ve öğrencilere brifing veren Başkan Melih Gökçek, sosyal projelere özel bir önem verildiğini belirtti. Sosyal projelerin suç engelleme, iş bulma, yoksullukla mücadele gibi konulardaki önemine dikkat çekti.

Kuğulu’yu rekor sürede bitiririz

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk Bulvarı Kuğulu Kavşağı ve ABD Büyükelçiliği önünde trafik akışını rahatlatmak amacıyla yapılan alt geçit çalışmalarının, en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Başkan Gökçek, "Kuğulu 1 ve Kuğulu 2 yolu, bu hızla devam edersek, rekor bir zamanda Ankaralıların hizmetine girecektir" dedi. Kuğulu 1 ve Kuğulu 2 alt geçitlerinin yapımı için Esenboğa Yolu, TOBB ve Jandarma Genel Komutanlığı Ek Bina önündeki köprüler ile Eskişehir Yolu üzerindeki köprü çalışmalarının bitirilmesinin beklendiğini ve buraların tamamlanmasının ardından Bulvar’daki çalışmalara başlayabildiklerini anlatan Başkan Melih Gökçek, "Belediye’nin ne kadar aracı ve ne kadar çalışanı varsa, o bölgelere sevk etmiştik" dedi.

Zabıtadan hal denetimi

ALTINDAĞ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri rutin kontrollerine Ramazan ayında da devam ediyor. Sadece Altındağlıların değil, Ankara’nın birçok değişik bölgesinde yaşayan vatandaşların da alışveriş yaptıkları Ulus Hali de bu kapsamda denetlendi. Halde yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ve içlerinde bakteri üremeye başlamış 150 kilogram kırmızı et ve 25 kilogram tavuk etine el koyan zabıta ekipleri, kurallara uymayan satıcıları da uyardılar. Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürü Kemal Yılmaz, "Vatandaşlarımız alışveriş yaparken satın aldıkları gıdaların son kullanma tarihine ve genel görünüşüne bakmalıdır" diyerek, güvenilir olmayan yerlerden et ve et ürünlerinin alınmaması konusunda uyarıda bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!