Ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır? Ehliyet yenileme harcı ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır Ehliyet yenileme harcı ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 11:37

2016 yılıyla beraber yapılan değişikliklerden biri de ehliyet yenileme işlemi oldu. 1 Ocak tarihinde ehliyet yenileme işlemi için başvuru ekranı hizmete açıldı ve vatandaşlar ehliyet yenileme için randevu almaya başladılar. Peki, ehliyet yenileme başvuru işlemleri için belirlenen ehliyet harcı ne kadar, ehliyet yenileme randevu işlemi nasıl yapılıyor?

Haberin Devamı

EHLİYET RANDEVU İŞLEMLERİ

Online olarak gerçekleştirilecek olan ehliyet yenileme randevu işlemi Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan ‘surucurandevu.egm.gov.tr’ web sitesi aracılığı ile yapılabiliyor. ‘Randevu Al’ butonuna tıkladığınız zaman işlem türü ve randevu yeri seçimini yapmanız gerekmektedir. Sonrasında ise sizden istenen kişisel bilgileri girerek uygun olan tarihe randevu alabilirsiniz. ‘surucurandevu.egm.gov.tr’ web sitesinden randevu alabileceğiniz işlemler ise şu şekildedir;

-                 ESKİ SÜRÜCÜ BELGESİ YENİLEME

-                 İLK DEFA SÜRÜCÜ BELGESİ MÜRACAATI

-                 YABANCI BELGE DÖNÜŞTÜRME

RANDEVU İPTALİ NASIL YAPILIYOR?

Online olarak aldığınız randevuyu sonrasında iptal etmek için tekrar ‘surucurandevu.egm.gov.tr’ web sitesine giderek iptal etmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır Ehliyet yenileme harcı ne kadar

EHLİYET YENİLEME HARCI NE KADAR?

Ehliyet yenileme ile alakalı yapılan açıklamalarda 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle sürücülere 5 sene içerisinde eski ehliyetlerini değiştirmeleri için zaman tanınmıştır. Ehliyet yenileme bedeli ise 15 TL olarak belirlenmiştir.

ONLİNE BAŞVURU ÖNCESİNDE YENİ EHLİYET İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

-                 Ehliyet almanızda herhangi bir mahsur olmadığını gösteren sağlık raporunu almak,

-                 Herhangi bir kamu bankasına veya vergi dairesine belirlenen ehliyet harcının yatırıldığına dair makbuz,

-                 2 adet biyometrik fotoğraf,

Tüm belgeleri hazırladıktan sonra randevu işlemlerinizi yapabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!