Ehliyet yenileme nasıl yapılır, gerekli evraklar neler? İşte 2022 ehliyet yenileme

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet yenileme nasıl yapılır, gerekli evraklar neler İşte 2022 ehliyet yenileme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 12:54

Ehliyet yenileme işlemi, sürücü belgesini yenilemek isteyenler tarafından merak ediliyor. Eski tip sürücü belgelerinin 31 Aralık 2022'ye kadar yenilenmesi gerekiyor. Yenilenmeyen ehliyetler ise geçersiz sayılacak. Peki ehliyet yenileme nasıl yapılır, gerekli evraklar neler? İşte konuyla ilgili detaylar...

Haberin Devamı

Eski ehliyetlerin kullanım süresi bu yıl sona eriyor. Eski tip sürücü belgelerinin 31 Aralık 2022'ye kadar yenilenmesi gerekiyor. Bu nedenle ehliyet yenilemeyle ilgili detaylar da merak ediliyor. İşte ehliyet yenileme hakkında bilgiler

EHLİYET YENİLEME NASIL YAPILIR?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresinin 31 Aralık 2022'ye uzatıldığını bildirdi.

Ehliyet yenileme için randevular internet üzerinden, Alo 199 Çağrı merkezinden, mobil uygulamadan ya da ’nvi.gov.tr’den oluşturulabiliyor. Randevu oluşturulduktan sonra sürücü belgesini yenileme işlemi gerekli evraklarla birlikte nüfus müdürlüklerinden tamamlanıyor.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından basılan sürücü belgeleri PTT'ye teslim edilerek yurt içinde başvuruda bulunan kişilerin adreslerine ulaştırılıyor. Başvuruda bulunan kişilerin sürücü belgeleri ellerine ulaşana kadar geçen süreçte nüfus müdürlüklerinden ya da e-devlet üzerinden alınan geçici sürücü belgesi ile başvuru sahipleri araçlarını kullanabiliyor.

Haberin Devamı

EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı - Yeni Kimlik Kartı ya da Pasaport)

Eski sürücü belgesi

Yeni çıkarılmış Sürücü Sağlık Raporu

Sürücü belgesi

Değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı makbuzu

2 adet biyometrik fotoğraf

Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

Adli Sicil Belgesi (Adliyeden alınacak olup Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)

Ayrıca Nüfus Müdürlüğünde verilecek parmak izi.

BAKMADAN GEÇME!