Ehliyet sınav sonuçları sorgulama | 10 Şubat ehliyet sınavı sonuçları

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet sınav sonuçları sorgulama | 10 Şubat ehliyet sınavı sonuçları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2018 12:24

10 Şubatta yapılan ehliyet sınavına giren binlerce adayın heyecanlı bekleyişi nihayet sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı, 10 Şubat 2018 tarihinde yaptığı ehliyet sınav sonuçlarını açıkladı. MEB'in açıkladığı sınav sonucunu öğrenmek isteyen adaylar, ehliyet sınav sonuçlarını öğrenmek için internette araştırma yaptı. Peki ehliyet sınav sonuçları nasıl görüntülenir? 10 Şubat ehliyet sınav sonuçlarına nasıl bakılır?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilen ve binlerce sürücü adayınıın ter döktüğü sınava ait sonuçlar bugün yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sonucu merak eden adaylar, büyük bir merak içinde kendi ehliyet sınav sonuçlarını araştırıyor. Ehliyet sınav sonuçlarına göre, baraj puanını alıp alamadığını sorgulayan adaylar MEB'in sonuçların nereden bakıldığını merak ediyor. Peki, ehliyet sınav sonuçları nasıl görüntülenir? Ehliyet sınav sonuçları nereden öğrenilir. İşte detaylar...

EHLİYET SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Trafiğe çıkma hakkı elde etmek isteyen vatandaşların gözü kulağı ehliyet sınavı sonuçlarındaydı. Yıl içerisinde 5 kez gerçekleştirilen ehliyet sınavlarının ilki bu yıl 10 Şubat Cumartesi günü yapıldı. Saat 14.00’te başlayan teorik sınav Türkiye çapında gerçekleşti. Teorik ehliyet sınavından en az 70 puan alan sürücü adayları, uygulamalı olan direksiyon sınavına tabi tutulacak.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

EHLİYET SINAVI İTİRAZLARI

a. Soru itirazları, soru ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.gov.tr internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren 5(beş) takvim günü, sonuç itirazları ise sonuçların aynı internet adresinde yayımlanmasından itibaren de 5 (beş) takvim günü içinde dilekçeyle ÖDSGM’ye yapılacaktır.

b. Kursiyerler, sınav sorularına, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak, alınan banka dekont/ATM işlem fişi ve sınav adının ve tarihinin olduğu dilekçe ile birlikte yapacaklardır.

c. Sınav ücretini yatırıp sınav başvurusu onaylanmayan ya da yanlış yatırılan ücretlere dair kursiyerlere ücret iadesi yapılacaktır. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava  18 alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

ç. Sınavlarda yanlış yatırılan ücretlerin iadeleri sınavın tamamlanmasından yaklaşık 4 hafta sonra tek yanlı olarak döner sermaye işletmesi tarafından herhangi bir başvuru talep etmeksizin yapılacaktır. Ücretlerin hangi bankaya yatırıldığına bakılmaksızın yalnızca Ziraat Bankası sistemleri aracılığı ile merkezi ödeme ekranlarından “MEB İade Bedeli” altında TC kimlik no ile sorgulama yaptırılarak iade edilecektir. Adaylara kısa mesaj ile bilgilendirme yapılacaktır bu nedenle başvuru sırasında geçerli bir GSM(cep) telefon numarası girilmesi zorunludur.

d. Faksla veya e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

e. İtirazların cevaplanmasında ÖDSGM genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

f. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile kursiyerin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen,banka dekont/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

Haberin Devamı

DİREKSİYON SINAVINDA YAPILAN YANLIŞLAR VE UYARILARI

1. Emniyet kemerini takmıyor. KIRMIZI
2. Araca bindiğinde ayna ayarlarını kontrol etmiyor. SARI SARI
3. Araca bindiğinde koltuk ayarlarını kontrol etmiyor. SARI SARI
4. Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı maddeler etkisinde. KIRMIZI
5. Trafik polisi ile diğer yol ikaz ve değişiklikleri veya yönlendirmeleri fark etmiyor. KIRMIZI
6. Araç kullanımı esnasında aşırı heyecanlı ve telaşlı bulundu. KIRMIZI
7. Geri geri giderken şeridini koruyarak köşeden sağa ya da sola dönemiyor. SARI SARI
8. Kendisini geçmek isteyen araçlarla ilgili geçilme kurallarına uymuyor. KIRMIZI
16. Trafik ışık ve işaretlerine dikkat etmiyor, işaretlere uymuyor. KIRMIZI
17. Yoldan geçen araçlara geçiş kolaylığı sağlayamıyor. KIRMIZI
18. Takip mesafesini kurallara uygun olarak ayarlayamıyor. KIRMIZI
19. Yaya ve okul geçitlerinde yayalara ve bisikletlilere yol vermiyor. KIRMIZI
20. Hemzemin geçitlerinde geçiş kurallarına uymuyor. KIRMIZI
21. Geçiş üstünlüğü hakkına sahip olan araçlara geçiş izni vermiyor. SARI SARI
22. Ani fren yapma kurallarına uymuyor (30 km hızla giderken). SARI SARI
23. Araç seyir halindeyken iç ve dış aynalardan trafiğin akışını kontrol etmiyor. SARI SARI
24. Yol giriş-çıkış kurallarına uymuyor, kontrolsüz giriş ve çıkış yapıyor. SARI SARI

BAKMADAN GEÇME!