Eğitime kaliteyi getirelim

Güncelleme Tarihi:

Eğitime kaliteyi getirelim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2012 00:00

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘Sabancı Vakfı Filantropi Seminerleri’nde bir araya gelen uzmanlar, eğitim sistemini iyileştirmek için yeni yollar aradı. Eğitimde kalite ve fırsat eşitliğinin önemini vurgulayan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, eğitime 2 milyar TL’den fazla yardım yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

SİVİL toplum, vakıf, özel sektör ve kamu temsilcilerinin uluslararası uzmanlarla biraraya geldiği ‘Sabancı Vakfı Filantropi Seminerleri’nin altıncısı düzenlendi. Seminerde ‘Eğitim İçin Hayırseverlik: Yeni Çözümler’ konusu ele alındı. Etkinlikte konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, bu yıl eğitim konusunu gündeme aldıklarını belirterek şöyle konuştu: “Geçmişte okul yaparak, gençlere burslar ve ödüller vererek topluma katkıda bulunmayı hedefleyen bir hayırseverlik yaklaşımı vardı. Artık eğitim konusu farklı açılardan da ele alınıyor. Eğitim hakkı sadece erişimle sınırlı değil. Kaliteyi ve içeriğini de buna eklemeliyiz. Fırsat eşitliğini gözönünde tutmalıyız. Kızların da engellilerin de eğitime katılımını desteklemeliyiz. Sabancı Topluluğu olarak toplam 2 milyar TL’den fazla yatırım yaptık. Yaptığımız işbirlikleri ve ortaklıklarla toplumsal gelişmeye katkımız oluyor. Tüm dünyada toplumsal sorunların çözümü için güçbirliği gerekiyor.”

Haberin Devamı

61 MİLYON ÇOCUK OKULSUZ

Gana’daki düşük ücretli okulların gelişmesi için uygulanan ‘Okul Kalkındırma Programı’ hakkında bilgi veren İnovasyon Kalkınma İlerleme Vakfı’nın Kurucu Üyesi ve Başkanı Irene Pritzker, “27 bin çocuğa eğitim imkanı sağlayan 105 okul ile çalıştık. Ekonomik olarak düşük gelir seviyesindeki çocuklara hizmet veren bu okullarda mikro finansa dayalı bir model geliştirdik. Bu okullar için kendini idame ettiren bir program oluşturmayı başardık. 1.200 okulu daha çalışmalarımıza almak için çalışıyoruz” diye konuştu. Pritzker, dünyada temel becerilere sahip olmayan yaklaşık 250 milyon, herhangi bir okula kayıt olmayan 61 milyon çocuk olduğunu belirtti.

HEDEF 2015’TE 500 OKUL

Al Jisr adlı sivil toplum kuruluşunun kurucusu M’hammed Abbad Andaloussi ise şunları anlattı:  “Fas’taki eğitim sisteminin gelişmesi için çalışıyoruz. Mezun olan gençleri iş hayatına hazırlamak, özel sektörün eleman ihtiyacını karşılamak üzere Al Jisr Projesi’ni yürütüyoruz. Özel sektörün uzmanlığından destek alarak eğitim sistemini iyileştirmeyi ve uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek mezunlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bugüne kadar 300 okulda bu sistemi uyguladık. 2015 yılında 500 okula ulaşmayı hedefliyoruz.” Eğitime yapılan yatırımın geleceğe yönelik olduğunu vurgulayan Andaloussi, “Yeni nesil, finansal ve teknik katkılarla geleceğe iyi hazırlanırsa rekabet edebilirlik artar. Ancak el ele geleceği inşa edebiliriz” dedi.

AJANDA

Haberin Devamı

Liseliler üniversitede Facebook üzerinden düzenlenen ‘Benim İçin Üniversite’ kampanyasıyla yüksek öğrenim için hazırlanan 12’nci sınıf öğrencileri bir günlüğüne üniversiteli olma fırsatı yakalıyor. Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde yapılacak etkinlik için başvurular 17 Ocak 2013 tarihine kadar sürecek. Liseliler üniversitenin anlamını yansıtan fotoğraf ve fotoğrafın öyküsünü göndererek kampanyaya katılacak. Yapılacak oylama sonucu kazananların listesi 25 Ocak 2013’te https://www.adaylar.ku.edu.tr adresi üzerinden açıklanacak.
Yüksek Öğretim buluşması Yüksek Öğretim Günleri’nin İstanbul ayağı dün başladı. Educaturk tarafından her yıl düzenlenen fuarda, üniversite adaylarına tercih tüyoları verilerek, doğru mesleği bulma yolları anlatılıyor. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinlik bugün saat 16.00’da sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!