Eğitimde ‘Genç Başarı’ Projesi, 101 ülkeden sonra Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde ‘Genç Başarı’ Projesi, 101 ülkeden sonra Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyada tam 101 ülkede uygulanan, gençlerin iş ve ekonomiyi anlamaları, kısaca yaşamını sürdürmeyi, hayatı anlamayı sağlayan ‘‘Genç Başarı’’ programı Türkiye'de uygulanmaya başlıyor. İzmir Amerikan Lisesi ve Amerikan Robert Lisesi'nde pilot olarak uygulanan proje başarıya ulaşırsa, bu proje Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarında da uygulanacak. Dünyada 3,5 milyon öğrencinin uyguladığı projeyi tam 79 yıllık bir gecikmeyle Türk öğrencilerine tanıtmak amacıyla harekete geçen ve ön çalışmalarını yapan Candan Çorbacıoğlu, ‘‘Gençleri hayata hazırlamak istiyoruz. Matematikte üstün başarı sağlayan gençler, daha harçlığını doğru kullanmasını bilmiyor. Bizim amacımız, günlük yaşamda öğrencinin karşılaştığı her türlü ekonomik kavramı daha yakından tanıtıp hayata hazırlamak’’ dedi.

İlkokul yıllarından itibaren karmaşık matematik problemlerini, logaritmaları çözen öğrencilerin, harçlıklarını doğru kullanmada pek de başarılı olmadığını gören Amway Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Candan Çorbacıoğlu, ‘‘Junior Achievement’’ ya da ‘‘Genç Başarı’’yı öğrencilere

OKULLARDA NASIL UYGULANIYOR?

‘‘Genç Başarı’’nın ilkokul programı, ekonomik işçi, tüketici ve vatandaş olarak insanların yaşamlarını nasıl etkilediğini anlatıyor. Öğrenciler, ilerledikçe bu önemli kavramları öğrenerek kullanıyor ve çevrelerindeki dünyayı tanıyorlar. 30-35 dakikalık derslerin ardından, gönüllü danışmanlar denilen iş dünyasının önde gelenlerinin deneyimlerini dinliyorlar.

Genç yetişkinlik yaşantısının en zor yıllarını kapsayan ortaokul programında gençler muhakeme yeteneklerini geliştiriyor. Proje çalışması yaratıcı ve uygulamalı faaliyetlerle öğrencileri iş, ekonomi ve kişisel maliye konularının içine çekiyor.

Lisede ise derslerin devamı niteliğini taşıyan program, bilgisayarla destekleniyor. Öğrenciler daha önceki teorik bilgilerin gerçek hayattaki uygulamasını görüyorlar. Karar verme ortamını gören liseliler, etkin grup iletişimini de öğreniyorlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!