Eğitim Sen'den 'Etek’ genelgesine suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Eğitim Senden Etek’ genelgesine suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2006 16:31

EĞİTİM- Sen Kars Şubesi Sekreteri Hülya Özçağın, Cumhuriyet Bayramı ve Kars’ın kurtuluş törenlerine katılan kadın öğretmenlere ‘etek’ giymeleri yönünde yazılı talimat veren Anadolu Lisesi Müdiresi Fatma Kaya hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Hülya Özçağın, her iki bayramda etek giymeyen kadın öğretmenlerin, Milli Eğitim Şube Müdürü Muhlis İnceli tarafından tehdit edildiğini de ileri sürdü.

Merkez İsmet Paşa İlköğretim Okulu önünde basın açıklamasını yapan Sekreter Hülya Özçağın, Anadolu Lisesi Müdiresi Fatma Kaya’nın Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ekim’daki Kars’ın kurtuluş törenlerine katılan kadın öğretmenlere ‘etek’ giymelerini zorunlu kılan bir genelge yayınladığını hatırlattı. Etek genelgesine uymayan öğretmenlerin tehdit edildiğini ileri süren Özçağın, bu genelgenin Başbakanlığın 2001 tarih ve 3459 sayılı Kılık ve Kıyafet Genelgesi’ne aykırı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“İsmet Paşa İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni ve üyemiz Rahime Mengünoğul, etek giymediği gerekçesiyle İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muhlis İnceli tarafından kolundan tutularak ve tehdit edilerek tören geçişi engellenmek istenmiştir. Öğretmen arkadaşımız, İnceli’ye böyle davranmaması gerektiğini hatırlatarak, geçit törenine katılmıştır. İl Milli Eğitim Müdürü, şube ve okul müdürlerinin almış olduğu karar ve tavırlar hukuk dışı uygulamalardır.”

Basın açıklamasının ardından Eğitim-Sen Şube Başkanı Tuncer Uşar ile Sekreter Hülya Özçağın, adliye binasına giderek genelgeyi yayınlayan Anadolu Lisesi Müdüresi Fatma Kaya hakkında “görevini kötüye kullandığı’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!