Ege'de barış rallisi

Güncelleme Tarihi:

Egede barış rallisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Barış rallisinin tanıtım toplantısına Yunanlı denizci Manolis Pantelellis, Ralli Viskomodoru Kaptan Yılmaz Dağcı, Ralli Komodoru necati Zincirkıran, Koç Holding Turizm Grubu Başkanı Dr. Bülent Bulgurlu, Setur Marinalar Genel Müdürü Vedat Midilli ve Ralli Viskomodoru Setur Kuşadası Marinası Müdürü Altuğ Duransoy katıldı.

Türk ve Yunan denizciler, geçen yaz rüyalarında bile göremeyecekleri bir ilki, bu yaz gerçekleştirecekler. Ege'nin iki yakası arasındaki yakınlaşma, bu yaz 1-22 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek ‘‘1'inci Uluslararası Ege Yat Rallisi’’nde de sürecek. Türk ve Yunan denizcilerinin yelkenleri, barış rüzgárları ile şişecek.

Ege'nin bir barış gölü olmasına katkıda bulunmak, Türk kıyılarını dünyaya tanıtmak ve denizciliği gençlere sevdirmek için Setur Marinaları tarafından düzenlenen 1'inci Uluslararası Ege Yat Rallisi'nde yatlar, kuzeyde İstanbul'dan, güneyde Antalya'dan hareket edecek ve Kuşadası'nda buluşacaklar. Buradan hep birlikte hareket eden yatlar, sırasıyla Sisam, Sakız ve Midilli adalarını dolaşıp bitiş noktası Ayvalık'a varacaklar.

Rallinin Midilli ayağı organizatörü Yunanlı denizci Manolis Pantelellis, rallinin iki ülke insanları arasındaki soğuk havanın yerini ılık rüzgárlara bırakmasının en güzel örneği olduğunu belirtti. Pantelellis, şunları söyledi:

‘‘Bir yıl önce Ege'de Türk ve Yunan denizcileri bir araya gelip ralli düzenleyebilir mi diye sorulsa, buna verilecek cevap yüzde yüz hayır olurdu. Ama işte biz bugün burada oturmuş bu rallinin programını açıklıyoruz. Asırlar sonra iki büyük felaket bizi birbirimize yakınlaştırdı. Birbirimizle konuşmaya başladık. Hálá çözemediğimiz sorunlar olmasına rağmen, büyük aşamalar kaydettik. Eğer bunu tersine çevirmeye kalkanlar olursa, ben onlara karşı sizinle birlikte mücadele vereceğim.’’

Ege denizinde Türk ve Yunan bayraklarının birlikte dalgalanacağı ralliye şu ana kadar Türkiye'den 65, Yunanistan'dan 20 tekne katılım için başvurdu. Katılımcı teknelerden 3 kişilik mürettebata kadar ücret alınmıyor. 3'ün üzerindeki mürettebat başına 100 mark alınıyor. Türk ve Yunan denizciler, ralli boyunca durakladıkları Ege koylarında, tarihi ve turistik yerleri ziyaret edecek, yerel renklerin tadını birlikte çıkaracaklar. Ralliye katılmak isteyenler Setur Kuşadası Marina'ya telefon ya da mektupla başvurabilecekleri gibi ‘‘kusmar.superonline.com’’ internet adresinden bilgi edinebilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!