Efes romantizmi

Güncelleme Tarihi:

Efes romantizmi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2001 00:00


Cesur SERT-Taylan YILDIRIM / KUŞADASI, İZMİR, DHA
Haberin Devamı

Ege ziyaretini sıcak anılarla tamamlayan Papandreu ve eşi Ada, ilk fırsatta tatil için Türkiye'ye geleceklerini söyledi. Papandreu çifti, hayran kaldıkları Efes'te birbirlerine sarıldıkları romantik anlarıyla da dikkat çektiler.

Ege'de barış rüzgarları estiren Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Sisam (Samos) Adası'ndan sonra birlikte geldikleri Kuşadası'ndan dün sıcak anılarla ayrıldılar.

Önceki gün antik Efes Kenti'ni gezen ve burada onurlarına verilen kokteylde Türk Rakısı içen Yorgo Papandreu ve eşi Ada Papandreu'nun romantik anlarını, gazeteci Dışişleri Bakanı İsmail Cem fotoğrafladı.

HACI OLDULAR

Eşi Ada, kızı Margarita, kardeşleri Nikos ve Andreas, baldızı Marianthi'yle birlikte Selçuk'a giderek Meryamana Evi'ni ziyaret edip hacı olan, kutsal su içip barış dileğini yineleyen konuk Bakan, halktan yakın ilgi ve sevgi gördü.

DENİZ KEYFİ

Geceyi Kuşadası Pine Bay Oteli'nde geçiren Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, dün saat 06.00'da denize girerek herkese sürpriz yaptı. Yorgo Papandreu denizde bir süre yüzerken korumaları etten duvar ördü. Yorgo Papandreu'nun, ‘‘Hep karşı kıyıdan denize girer bu tarafa bakardık. Bir de bu taraftan denize girerek karşı tarafın nasıl göründüğüne bakmak istedim’’ dedi.

Dışişleri Bakanı İsmail Cem de Papandreu denize girerken, restoranda kahvaltı yaptı.

Tatile de gelecekler

Yorgo ve Ada Papandreu ilk fırsatta tatil için Ege'ye geleceklerini söyledi. Antik Efes Kenti'ne hayran kalan Papandreu, tarihi eserlerdeki yazıları okumaya çalışıp, bol bol fotoğraf çektirdi. Akşam saatlerinde Dışişleri Bakanı Cem'in Celsus Kütüphanesi önünde verdiği kokteylde ise Papandreu çifti Türk Rakısı içti. Protokol kurallarını bir yana bırakarak zaman zaman birbirlerine sarılan çiftin başbaşa verdiği güzel görüntüleri Dışişleri Bakanı İsmail Cem fotoğrafladı.

Sıcak uğurlama

Yorgo Papandreu, İsmail Cem'le birlikte saat 07.30 sıralarında İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na geldi. İsmail Cem'in, Yunanistan'dan gelen 'Aegean' isimli özel uçağın kapısına kadar yolcu ettiği Papandreu'yla arasındaki sıcak ilişki dikkati çekti. İki bakan uçak havalanmadan önce kapısının önünde ellerini birbirine kenetleyerek bir süre sohbet etti. Papandreu'nun uçağı havalanıncaya kadar alandan ayrılmayan İsmail Cem, daha sonra Balçova'ya döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!