Edirne'yi karıştıran dolardırıcılık

Güncelleme Tarihi:

Edirneyi karıştıran dolardırıcılık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2011 18:33

Edirne Emniyet Müdürlüğü, kendisini polis memuru olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan kişilere karşı vatandaşları uyarmak için otomatik para çekme makinalarına (ATM) uyarısı yazısı astı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün cep telefonlarına gönderdiği uyarı mesajlarının ardından, Edirne’de polis ATM’lere yazılar asarak dolandırıcılara karşı uyarılarda bulunuyor. Cep telefonu ile arayarak kendisini polis olarak tanıtan kişilere itibar edilmemesini isteyen polis, kent merkezindeki tüm banka ATM’lerine ’Sizi cep telefonu ile arayan ve kendisinin polis olduğunu söyleyerek sizden para göndermenizi isteyen kötü niyetli kişilere asla inanmayınız’ yazılı uyarılar astı.

Ancak tüm bunlara rağmen Edirne’de her gün en az 2 kişi dolandırıldığını belirterek polis merkezlerine başvuruyor. Kendisini Başkomiser, savcı, polis memuru olarak tanıtan kişiler, cep telefonu ile aradıkları kişilere genellikle ’bilgileriniz örgüt tarafından ele geçirildi, onları yakalamak için dosya parası vermelisin’ diyerek korkutuyor. Daha sonra verdiği cep telefonlarına para yüklemesi yaptıran dolandırıcılar, genellikle kontörlü hatlar kullanıyor.

Emniyet yetkilileri, son günlerde cep telefonunun yanı sıra ev telefonlarının da dolandırıcılıkta kullanıldığını ifade ederek, "Her gün polis merkezlerine dolandırıldığını söyleyen 2- 3 kişi geliyor. Her biri en az bin lira yatırıyor ve daha sonra dolandırıldığını anlıyor. Kesinlikle telefonda polis olduğunu söyleyerek para isteyenlere itibar etmeyin" dedi.

16 BİN LİRASINI KAPTIRDI

Dolandırıcıların Edirne’deki son kurbanı A.Ç. (42), arayan kişinin kendisini İpsala İlçe Emniyet Amiri olarak tanıttığını söyleyerek şikayetçi oldu. Polis merkezinde ifadesi alınan A.Ç., cep telefonu ile kendisini arayan kişinin, "Bankalardaki hesaplarına T.Ö. isimli bir kişi girdi ve paralarını çekecek. Yakalamak için bir miktar para göndermen gerekli" diyerek para istediğini ve çeşitli hatlara ait telefonlara 16 bin 250 lira gönderdiğini anlattı. Bir süre sonra dolandırıldığını anladığını belirten A.Ç., paralarının geri alınmasını ve dolandırıcıların bulunmasını istedi.

Polis kontörlü hatlar üzerinden dolandırıcılık yapan kişilerin peşine düştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!