Edirne'deki gerginlikte 1 muhabire gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Edirnedeki gerginlikte 1 muhabire gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2010 15:56

Terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek vermek amacıyla İstanbul'dan gelen ve kente girişlerine izin verilmediği için Babaeski'de bekleyen grubun arasında bulunan 22 yaşındaki gencin ailesi, televizyonda görüntülerini izledikleri çocuklarını almak için ilçeye geldi. Eylemciler arasında bulunan Yürüyüş Dergisi muhabiri Serdar Polat, gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Babaeski'de TEM Otoyolu üzerindeki bir dinlenme tesisinde bekleyen grupta bulunan 22 yaşındaki Muammer Kaya'nın annesi, dünürü ile birlikte Babaeski'ye geldi.

Dudu Kaya, Babaeski İlçe Jandarma Komutanlığına yaptığı başvuruda, psikolojik bozukluğu bulunduğunu belirttiği 22 yaşındaki oğlunun, pazar günü İstanbul Sultanbeyli'deki evlerinden başka bir semte “aşure etkinliğine katılmak üzere” ayrıldığını bildirdi.

Anne Kaya, ancak daha sonra çocuğunu televizyonlardan Edirne'deki eylemciler arasında gördüğünü söyledi.
Çocuğunu eve götürmek için güvenlik güçlerinden yardım isteyen Dudu Kaya ile yakını, daha sonra jandarmaya ait araçla eylemcilerin bekletildiği dinlenme tesisine geldi.

Kronik şizofren rahatsızlığı raporu olduğu öğrenilen Muammer Kaya'nın annesi Dudu Kaya, tesiste gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunu almaya geldiğini söyledi.

Oğlunun rahatsızlığı nedeniyle askere de gitmediğini ifade eden anne Kaya, daha sonra eylemcilerin bulunduğu restorana girdi.

Üzgün ve oğluna kızgın olan annenin, bir ara gözyaşı döktüğü görüldü. Dudu Kaya, dışarıda görüştüğü oğlunu eve götürmek için ikna etmeye çalışıyor.

GÖZALTI

Bu arada, eylemciler arasında bulunan Yürüyüş Dergisi muhabiri Serdar Polat, gözaltına alındı.

“Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan hakkında yakalama müzekkeresi bulunduğu öğrenilen Polat, eylemcilerin beklediği tesiste jandarma tarafından gözaltına alındı.

Babaeski İlçe Jandarma Komutanlığına götürülen Polat'ın, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!