Edirne'de Hıdrellez coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Edirnede Hıdrellez coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 08:53

Edirne'de Roman vatandaşlar, Hıdrellez'i müzik eşliğinde eğlenerek ve Tunca Nehri'nde yüzlerini yıkayarak karşıladı.

Haberin Devamı

Edirne'de Hıdrellez kutlamaları Roman vatandaşların sabahın erken saatlerinde Sarayiçi mevkisinde Balkan Şehitliği yanında, Tunca Nehri'nde yüzlerini yıkamalarıyla hıdrellez başladı.

Romanlar, yılın bolluk ve bereketli geçmesi, tüm kötülüklerden uzak kalmaları için nehirde yüzlerini yıkayarak dilekte bulundular.

Evlenme çağındaki genç kızlar gelinlikleriyle, genç erkekler de en güzel kıyafetleriyle geldikleri nehir kenarında davul zurna eşliğinde eğlendiler. Bereketin ve yazın gelişinin müjdecisi olan ağaçlardan yeşil dallar kopardılar, nehir kenarına geldikleri at arabalarını da yeşil dallarla süslediler.

Nehir kenarında doğanın uyanışıyla başbaşa olmanın mutluluğunu yaşayan Roman vatandaşlar, evlerindeki yakınlarına ve yaşlılara yüzlerini yıkamaları için şişelerle su götürdüler.

Haberin Devamı

Tunca Nehri kenarındaki kutlamalara Edirne'nin yanı sıra İstanbul ve çevre illerden gelenler de oldu.

İstanbul'dan Romanların eğlencesine katılan Şefika Özgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dileklerinin kabul olması için beyaz elbise giydiğini söyledi.
Özgen, Hıdrellez kutlamalarında suya atlamanın bir gelenek olduğunu, ancak suların gittikçe kirlenmesinin bu geleneği de sonlandıracağını belirtti.

Hıdrellez kutlamalarına yapımcı Osman Tan Erkır da katıldı. Erkır, temmuz ayında Edirne'de “Roman Star” yarışması yapacağını söyledi.

Romanlar günün aydınlanmasıyla birlikte kopardıkları yeşil dallarla, davul-zurna eşliğinde evlerinin yolunu tuttular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!