Edirne Valisi: Haberi manşet olan gazeteciye küçük altın vereceğim

Güncelleme Tarihi:

Edirne Valisi: Haberi manşet olan gazeteciye küçük altın vereceğim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 14:39

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündem olan ve tepki çeken Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yine çok konuşulacak sözler söyledi. Vali Şahin, haberleri ulusal gazetelerin manşetinde yer alan Edirmeli gazetecilere küçük altın hediye edeceğini duyurdu. Şahin'in ismi daha önce sinagogu müze yapmaya kalkması ve kanser açıklaması yapan doktora kızıp görevden almasıyla da gündeme gelmişti. Vali Şahin, Giresun Valisi olduğu dönemde de kameraların kayıtta olduğunu farketmeyerek gazetecilere ''Ben vereyim sana o parayı, yazmasan. Giresun’u Türkiye’ye olumsuz yansıtmasan" demiş ve sözleri uzun süre tartışılmıştı.

Haberin Devamı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'deki gazetecilere, haberleri ulusal gazetelerin manşetinde yer alması durumunda küçük altın hediye edeceğini söyledi.

Şahin, valilikteki bir toplantı sırasında yaptığı açıklamada, kentin tanıtımına, gelişmesine tüm kurum ve kuruluşların katkıda bulunduğunu belirtti.



Edirne'nin "dualı bir şehir" olduğunu vurgulayan Şahin, "Kentin tanıtımına katkıda bulunan kişiler ödülü hak ediyor. Bundan sonra, Edirne'deki gazetecilere, haberleri ulusal gazetelerin manşetinde yer alması durumunda altın hediye edilecek. Haberi manşet olan gazeteciye küçük altın vereceğim" diye konuştu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü de kutlayan Şahin, gümrük, emniyet ve jandarma ekiplerinin de başarılı operasyonlarından dolayı zaman zaman ödüllendirildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

VALİ'NİN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMALARI:

* Dursun Ali Şahin'in hafızalarda yer eden ilk olayı 2012'de Giresun Valisi olduğu dönemde ulusal basın mensuplarını kast ederek söylediği şu sözler oldu: ''Ben vereyim sana o parayı, yazmasan. Giresun’u Türkiye’ye olumsuz yansıtmasan."

Edirne Valisi: Haberi manşet olan gazeteciye küçük altın vereceğim
'Parasını vereyim yazmayın'

* Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Vali Şahin bu kez de kanser uyarısı yapan doktoru görevden almasıyla gündeme gelmişti.Devlet Hastanesi’nde Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Dilek Tucer,Ergene Nehri’nin suladığı alanlarda yetişen pirinçlerin kansere yol açabileceğini söylediği gerekçesiyle Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından görevinden alındığını iddia etmişti. Vali Şahin, doktoru açıklamasından dolayı değil, gelişi güzel basına bilgi vermesinden dolayı görevden aldığını söylemişti.

Haberin Devamı

Edirne Valisi: Haberi manşet olan gazeteciye küçük altın vereceğim
Vali, kanser uyarısı yapan doktoru görevden aldı

Edirne Valisi Dursun Şahin, son olarak İsrail’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına kızınca şehirde restore edilen sinagogun kullanımıyla ilgili kısıtlama kararı almış ve '' İçimde büyük bir kinle söylüyorum bunu. Tadilatı sona gelen sinagog sadece müze olarak tescil edilecek. İçinde bir sergileme vitrinleme yapılmayacak'' demişti. Vali Şahin'in açıklamasına tepkiler art arda gelmişti. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, sinagog ile ilgili tasarrufun kendilerinde olduğunu hatırlatarak Edirne Büyük Sinagogu'nun ibadethane olarak hizmet vereceğini bildirmiş ve tartışmaya son noktayı koymuştu.

Edirne Valisi: Haberi manşet olan gazeteciye küçük altın vereceğim
Edirne Valisi, İsrail'e kızıp Sinagogu müzeye çevirmeye kalkmıştı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!