Edirne Belediyesi'nde elektrik borcu krizi

Güncelleme Tarihi:

Edirne Belediyesinde elektrik borcu krizi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 16:51

Edirne Belediyesinin aydınlatma, süs havuzları ve fıskiyeler ile asfalt şantiyesinin elektrikleri borç nedeniyle kesildi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, düzenlediği basın toplantısında Trakya Elektrik Dağıtım AŞ'nin (TREDAŞ) belediyenin borcu nedeniyle 15'e yakın kent aydınlatması, süs havuzları, fıskiyeler ile asfalt şantiyesinin elektriğini kestiğini söyledi.

TREDAŞ'ın 2004-2009 döneminde Tekirdağ Belediyesinin 29 milyon borcu olmasına rağmen herhangi yaptırım gücü uygulamadığını savunan Sedefçi, buna karşın Edirne Belediyesinin 1 milyon 356 bin 650 lira borç için elektriklerinin kesildiğini belirtti.

Belediyelerinin bugüne kadar TREDAŞ'a iyi niyetli davrandığını, bu çerçevede belediyeye ait yerleri trafo konulması için TREDAŞ'a tahsis ettiklerini bildiren Sedefçi, şöyle devam etti:

“Buradaki TREDAŞ personeliyle sorunumuz yok. Bizim TREDAŞ'ın tepesiyle sorunumuz var. Onların baskılarıyla son 1 hafta elektriklerimizi kesmeye kadar gittiler. Bunu da Edirne ve halkına zarar verme adına yaptılar. Hizmetlerin yapıldığı, turistlerin yoğun olarak geldiği bir mevsimde, ramazan arifesinde, yasal takibat yapmak yerine elektrik kesmeye gittiler. Bu, bana göre aymazlıktır. Biz kamu kurumuyuz. Yapmak, üretmek mevsimindeyiz. Şu anda doğalgaz alt yapısı nedeniyle yollar bozuluyor. Biz bu yolların hemen tamiratını yapmak zorundayız.”

“TREDAŞ'IN DA BİZE BORCU VAR”

TREDAŞ'ın bu uygulamasının durdurulması konusunda yasal yollara başvurduklarını ve trafoları mühürlediklerini anlatan Sedefçi, şunları kaydetti:
“TREDAŞ, Edirne'yi karanlık şehir haline getirmek istiyor. Edirne'yi karanlık şehir yapmaya TREDAŞ Genel Müdürünün gücü yetmeyecek. Bu kent aydınlıktır, aydınlık olmaya devam edecektir. Bu kenti asla karanlığa mahkum ettirmeyeceğiz.”

Artık iyi niyetli davranamayacaklarını ifade eden Sedefçi, şöyle konuştu:
“Sırf CHP'li diye Edirne Belediyesinin elektriklerini kestiler. Biz de bu gelişmeler karşısında TREDAŞ'a tahsis ettiğimiz yerlerin 5 yıl geriye dönük kira bedellerini yasal faizleriyle çıkardık. Buna göre TREDAŞ'ın da bize 1 milyon 165 bin 972 lira borcu var. 7-8 gün önce bunu resmi yazıyla kendilerine bildirdik. Şu ana kadar yanıt gelmedi. 7 gün içinde cevap vermediklerinden borcu kabul etmiş bulunuyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!