Edelman Senato'dan onay aldı

Güncelleme Tarihi:

Edelman Senatodan onay aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2006 22:49

ABD Başkanı George W. Bush tarafından, Amerikan Kongresi tatilde olduğu sırada bulunduğu göreve atanan ABD Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman, Kongre'nin üst kanadı Senato'dan onay aldı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği görevini yürütürken Başkan Bush tarafından Amerikan Savunma Bakan Yardımcılığı görevine uygun görülen Edelman, Senato tatilde olduğu bir dönemde Bush tarafından bulunduğu göreve atanmıştı.

Senato tatilde olduğu zaman Başkan tarafından atanan yetkililer, kongreden onay almadıkları için, ancak bir sonraki kongrenin göreve başlayacağı tarihe kadar görev yapabiliyorlar. Edelman'ın da bu görevi gelecek yıl Ocak ayında sona erecekti. Ancak ABD Senatosu'nda yapılan sözlü bir oylamada Edelman onay aldı ve Bush yönetiminin sona ermesine kadar Edelman görevini sürdürecek.

Eric Edelman, Türkiye'de 2003 ile 2005 yılları arasında büyükelçilik görevini yapmıştı. Bundan önce Edelman, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin danışmanlığını yürütüyordu. Edelman, ABD Savunma Bakanlığı'nın üç numaralı yetkilisi olarak, bir önceki ABD Savunma Bakan Yardımcısı Douglas Feith'ın yerine getirilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!