Eczacılar anahtar bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Eczacılar anahtar bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2009 15:24

Eczacılar, yürürlüğe girecek ilaç fiyat kararnamesini, iş yerlerinin anahtarlarını SGK il müdürlükleri önüne bırakarak protesto etti.protesto etti.

Haberin Devamı

ECZACILARIN ANAHTAR BIRAKMA EYLEMİNİN FOTOĞRAFLARI

Kayseri'nin Kiçikapu semtindeki 12. Bölge Eczacı Odası önünde toplanan yaklaşık 100 eczacı, Bankalar Caddesi'ndeki SGK İl Müdürlüğüne kadar sessizce yürüdü.

12. Bölge Eczacı Odası Başkanı Ahmet Özçavuşoğlu, il müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, sağlıkta israfa karşı ancak akılcı olmayan tasarrufa da karşı olduklarını söyledi.

Oda başkanının konuşmasından sonra üzerlerinde beyaz önlüklerle eyleme katılan eczacılar, ellerindeki karanfilleri ve eczanelerinin anahtarlarını SGK Kayseri İl Müdürlüğü'nün önüne bıraktı.

EDİRNE

Edirne'de 39. Bölge Eczacı Odası'na bağlı bir grup eczacı, SGK İl Müdürlüğü önünde topladı. 39. Bölge Eczacı Odası Başkanı Cenk Kes, burada yaptığı basın açıklamasında, her geçen gün sağlığa erişim hakkı ve sağlık hizmeti sunma olanaklarının ellerinden alındığını iddia etti.

Haberin Devamı

Kes, yarın yürürlüğe girecek mali tedbirleri protesto amacıyla bugün sembolik olarak iş yerlerinin anahtarlarını bıraktıklarını, yarın da iş yerlerini kapatacaklarını söyledi.

Basın açıklamasından sonra eczacılar, SGK İl Müdürlüğünün önünde bir kutuya sembolik olarak iş yerlerinin anahtarlarını attıktan sonra dağıldı.

ERZURUM

Erzurum'daki eczacılar, 'uyarı' grevi yapmak için SGK önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan 13. Bölge Eczacı Odası Başkanı Hasan Fehmi Altıntaş, tasarruf adı altında hastaların muayene ücreti, fark ücreti ve mükerrer ücret ödenmesini adil bulmadıklarını belirtti. Altıntaş, bunun sosyal devlete ait bir olgu olmadığını vurguladı.

Altıntaş, Erzurum'da 98 eczane bulunduğunu belirterek, yarın sadece 12 eczanenin açık olacağını sözlerine ekledi. Konuşmanın ardından, eczacılar anahtarlarını SGK önüne bıraktı.

DİYARBAKIR

Haberin Devamı

Diyarbakır Eczacı Odası önünde toplanan bir grup eczası, buradan SGK İl Müdürlüğü'ne kadar yürüdü.

Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Sinan Özçelik, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de dağa taşa harcanan paraların, insan sağlığı üzerinden telafi edilmek istendiğini savundu.

Hasta katılım payları, ilaç fiyat farkları ve muayene ücretlerinin sağlığı paralı hale getirdiğini iddia eden Özçelik, hastaların büyük sıkıntılarla karşı karşı olduğunu ileri sürdü.

Konuşmaların ardından eczacılar, hazırlanan kutunun içine iş yerlerinin anahtarlarını bıraktı.

GAZİANTEP

Gaziantep'te bir grup eczacı, SGK Sağlık İşleri Merkezi girişine toplandı. Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, eylem öncesinde yaptığı açıklamada, sağlık sisteminin doğru planlanmamasından kaynaklanan açıkların sebebinin eczacılar ve hastalar olmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Açıkların bedelinin hastalara ya da eczacılara ödetilmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Demirci, “Çünkü yarın başlayacak uygulamalarla 'ilaçta tasarruf' adı altında bütçe açığının yükü hastanelere ve eczanelerimize ödettirilmeye çalışılıyor” dedi.

Eczacıların, İrfan Demirci'nin konuşmasının ardından beraberlerinde getirdikleri anahtarları SGK Sağlık İşleri Merkezi hizmet binasının girişine bıraktığı eylem, olaysız sona erdi.

SİVAS

Sivas'ta Eczacılar Odası'na bağlı bir grup eczacı, oda binası önünde toplandı. Eczacılar daha sonra oda başkanı Uğur Akkuş ile birlikte SGK Sivas İl Müdürlüğü'ne kadar yürüdü.

Sivas Eczacılar Odası Genel Sekreteri Süha Özyıldız, burada yaptığı açıklamada, her geçen gün sağlığa erişim hakkı ve sağlık hizmeti sunma olanaklarının ellerinden alındığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

Özyıldız'ın konuşmasının ardından, SGK'nın önünde “Artık Yeter” yazılı yeleğin üzerine iş yerlerinin anahtarlarını bırakan grup olaysız dağıldı.

MANİSA

Manisa 29. Bölge Eczacı Odasına kayıtlı eczacılar, SGK Manisa İl Müdürlüğü binası önünde toplandı. 29. Bölge Eczacı Odası Başkanı Meliha Nalan Can, burada yaptığı basın açıklamasında, yarın yürürlüğe girecek uygulama ile bir günde emeklerinin ve tüm birikimlerinin üçte birine el konulacağını iddia etti.

Konuşmaların ardından eczacılar anahtarını bina önüne bıraktı. Eyleme Eğitim-Sen, BES, SES ve Manisa Diş Hekimleri Odası yöneticileri de katıldı.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de bir grup eczacıyla Kepez beldesinde bulunan SGK İl Müdürlüğü binası önüne gelen Çanakkale Eczacılar Odası Başkanı Jale Karaata, burada yaptığı basın açıklamasında, son kararnameyle ilaç fiyatlarının aşağıya çekileceğini anımsattı.

Haberin Devamı

Bu durumun kesinlikle eczacıları rahatsız etmediğine değinen Karaata, tüm eczacıların halka sağlıklı bir şekilde ilaç ve hizmet vermek istediğini, bu hizmeti sunarken de kendilerini ayakta tutmak zorunda olduklarını dile getirdi.

İlaç fiyatlarındaki düşüşe karşı olmadıklarını, ancak düşüş bedelinin hastalar ile eczacıların ödemesine karşı olduklarını vurgulayan Karaata, çözüm olarak yaratılan zararın ilaç sanayisi tarafından karşılanması gerektiğini ifade etti.

Karaata konuşmasının ardından, iş yerlerinin anahtarlarını SGK İl Müdürlüğü binasının kapı girişine bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!