Eczacılar 9 Mayıs'ta eylem yapacak

Güncelleme Tarihi:

Eczacılar 9 Mayısta eylem yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2010 15:01

Türk Eczacı Birliği, 9 Mayıs'ta Kadıköy Meydanı'nda "Mesleğimden Elini Çek" mitingi yapacak.

Haberin Devamı

Türk Eczacı Birliği adına basın açıklamasını okuyan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Semih Güngör, "16 Mayıs'ta ilaç takip sistemi devreye girecek. Ama sistem işlemez durumda. O sistem bu haliyle uygulanmaz. 16 Mayıs'ta Türkiye'de kara bir gün olacak" dedi.

Basın açıklamasına İstanbul Eczacı Odası Başkanı Semih Güngör, Bursa Eczacı Odası Başkanı Kıvanç Atmaca ve Kocaeli Eczacı Odası Başkanı Üzeyir Korkmaz katıldı. Toplantıda konuşan Güngör "İlaç ile eczacı arasındaki bağı koparan, ilaç alanında bakanlık denetimini ortadan kaldıran İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun bu yıl yasalaşması bekleniyor. Zam üstüne zam yapılan ilaç fark ücretleri, muayene ücretleri, ilave ücretler hastaların sırtında. Sosyal devlet ilkesi ayaklar altında" diye konuştu.

Güngör, "2009 yılının Aralık ayında yürürlüğe giren İlaç Fiyat Kararnamesi ve SUT (Sağlık Uygulama Tebliği) değişiklikleriyle eczane ekonomileri 500 milyon TL'nin üzerinde zararda. 16 Mayıs'ta yürürlüğe gireceği açıklanan İlaç Takip Sistemi ile sigortalılara ilaç hizmetinde yeni bir kriz kapıda. Tüm bu gelişmeler karşısında yaşanan sessizliği bozmak, mesleğimize uzanan elleri hep birlikte bükeceğimizi haykırmak için 9 Mayıs pazar günü Kadıköy Meydanı'nda "Mesleğimizden Elini Çek" mitingi yapacağız" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!